Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ποιες είναι οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτές είναι οι πιο βλαβερές τροφές που μπορείς να φας και να κάνεις ζημιά στον εγκέφαλο σου.

Ο εγκέφαλoς αποτελεί το πιο σημαντικό όργανο του σώματός.

Κάνει την καρδιά σας να χτυπά, τους πνεύμονες να αναπνέουν και όλα τα συστήματα στον οργανισμό σας να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τον διατηρείτε στη βέλτιστη κατάσταση, μέσω υγιεινής διατροφής.

Σύμφωνα με έρευνα υπάρχουν ορισμένες τροφές με αρνητικές επιδράσεις στον εγκέφαλο, που επιδρούν στη μνήμη και στη διάθεση και αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας.

Η επιστήμη προβλέπει ότι η άνοια θα έχει προσβάλλει περισσότερο από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Ευτυχώς, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισής της, μειώνοντας ορισμένες τροφές, ακόμα και αποκλείοντάς τες από τη δίαιτά σας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιες είναι αυτές οι βλαβερές τροφές:

ΑΛΚΟΟΛ

ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr www.ratpack.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη – Μία διαιτολόγος προτείνει

Efi Nika

Δίαιτα των 15 ημερών: Ο γρήγορος τρόπος για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να κάψεις το περιττό λίπος

Efi Nika

Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία

Efi Nika