Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το βίντεο του Κυριάκου Φριλίγκου με Σύνδρομο Down αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ δίνει δύναμη σε όλους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το βίντεο του Κυριάκου Φριλίγκου με Σύνδρομο Down αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ δίνει δύναμη σε όλους

Με αυτό το τραγούδι θέλω να δώσω δύναμη σε όλους τους ανθρώπους ΑΜΕΑ.

Η διαφορετικότητα υπάρχει παντού γύρω μας, είναι αυτή που μας κάνει ξεχωριστούς. Η μουσική δεν κάνει διακρίσεις, δεν αποκλείει ποτέ κανέναν, αντιθέτως θεραπεύει. Εδώ λοιπόν, συναντάμε έναν νεαρό, τον Κυριάκο με σύνδρομο Down, ο οποίος μέσω της μουσικής ανθίζει καθημερινά, χτίζοντας το δικό του μονοπάτι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,ο Κυριάκος Φριλίγκος “Με αυτό το τραγούδι θέλει να δώσει δύναμη σε όλους τους ανθρώπους ΑμεΑ”

Μια διαφορετική εκτέλεση γνωστών τραγουδιών από τον Κυριάκο Φριλίγκο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία τους:
A.D.66 Studio, Chris Stefanou(video), Nana Fatsi(video/edit), Christos Nikolareas(video)
Manos Georgiou(sound), και τον δάσκαλό του Κυριάκου Γιώργο Κραβαριώτη.

Ο Κυριάκος Φριλίγκος γεννήθηκε με Σύνδρομο Down.

Το Σύνδρομο Down είναι μία γενετική ανωμαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη επιπλέον γενετικού υλικού από το χρωμόσωμα 21.

Το Σύνδρομο αυτό έλαβε το όνομά του από τον Βρετανό ιατρό John Langdon Down, ο οποίος ήταν ο πρώτος, που το περιέγραψε πλήρως το 1866. Το 1959 Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν, πως η γενετική αιτία του Συνδρόμου αυτού ήταν η ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος 21.

Έτσι ενώ ο φυσιολογικός καρυότυπος του ανθρώπου περιλαμβάνει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων (στο σύνολο δηλαδή 46 χρωμοσώματα). Από το κάθε ζευγάρι χρωμοσωμάτων το ένα χρωμόσωμα προέρχεται από τη μητέρα και το άλλο από τον πατέρα. Στην περίπτωση του συνδρόμου Down τα χρωμοσώματα είναι 47, καθότι έχουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα 21, το οποίο στο 90% των περιπτώσεων προέρχεται από τη μητέρα.

Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις, οι οποίες αποτελούν το 4% του συνόλου των περιπτώσεων συνδρόμου Down, στις οποίες το επιπλέον χρωμόσωμα 21 δεν είναι ανεξάρτητο, αλλά έχει κολλήσει σε κάποιο άλλο χρωμόσωμα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, διότι στις οικογένειες ο φορέας του γονιδίου αυτού δεν έχει Down, αλλά το κληροδοτεί στους απογόνους του. Έτσι στις οικογένειες αυτές το γονίδιο αυτό, το οποίο «περιέχει» το επιπλέον χρωμόσωμα 21 κληρονομείται από γενιά σε γενιά. Αν ο φορέας του γονιδίου είναι ο πατέρας, τότε έχει 3% περίπου πιθανότητα να το κληροδοτήσει στους απογόνους του, ενώ η αντίστοιχη πιθανότητα για τη μητέρα κυμαίνεται μεταξύ του 10% και του 15% .

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika