Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Γεννήθηκαν δίδυμα κοριτσάκια, μεγάλωσαν και έγιναν δίδυμα αγόρια- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γεννήθηκαν δίδυμα κοριτσάκια, μεγάλωσαν και έγιναν δίδυμα αγόρια

Τα διεμφυλικά αδέλφια άλλαξαν το φύλο τους, νιώθοντας την ίδια ανάγκη

Εγκλωβισμένες στη φύση τους ένιωθαν δύο δίδυμες που πέρασαν όλη την παιδική τους ηλικία ως κορίτσια.

Ήξεραν εδώ και χρόνια πως δεν ανήκουν στο γυναικείο φύλο, γι’ αυτό και πρόσφατα άλλαξαν το φύλο τους και πλέον είναι γνωστοί ως Jack και Jace Grafe, 23 ετών.

Οι δυο τους ξεκίνησαν τη ζωή τους ως Jaclyn και Jennifer τον Ιούνιο του 1995, μεγαλώνοντας σε ένα συντηρητικό σπίτι όπου δεν ένιωθαν άνετα να αποκαλύψουν την πραγματική τους φύση.


Και λένε μάλιστα πως έκλαιγαν τις νύχτες όταν ήταν παιδιά και προσεύχονταν να ξυπνήσουν το πρωί ως αγόρια, παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζαν τότε περί αλλαγής φύλου. Ούτε ήξεραν τι σημαίνει να είσαι διεμφυλικός…

….

*** Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διαφυλικά άτομα

Το φύλο που μας αποδίδεται επισήμως κατά τη γέννησή μας (αγόρι ή κορίτσι) εξαρτάται από τα σωματικά μας χαρακτηριστικά. Είναι όμως πιθανό να μην ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου μας – δηλαδή με τον τρόπο που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε γι’ αυτό. Διαφυλικό άτομο είναι αυτό που έχει ή/και εκφράζει ταυτότητα φύλου διαφορετική από το φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννησή του.

Τα διαφυλικά άτομα μπορούν να επιλέξουν να εκφράζουν το φύλο τους με διάφορους τρόπους. Εάν επιθυμούν να επιφέρουν μονιμότερες αλλαγές στο σώμα τους, μπορούν να προβούν σε χειρουργική επέμβαση και σε ορμονοθεραπεία. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, και δεν οδηγεί πάντοτε σε πλήρη επαναπροσδιορισμό του φύλου («αλλαγή φύλου»). Η ταυτότητα του φύλου μπορεί να εκφραστεί επίσης μέσα από τη χρήση ρούχων και καλλυντικών («παρενδυσία» ή «διαένδυση»). Επισημαίνεται ότι τα διαφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν τρανσφοβία και διακρίσεις λόγω της ταυτότητας του φύλου τους και όχι απαραίτητα λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού τους. Τα διαφυλικά άτομα μπορεί να είναι ετεροφυλόφιλα, ομοφυλόφιλα ή αμφιφυλόφιλα.

Προστασία από τις διακρίσεις

Τα διαφυλικά άτομα υφίστανται διακρίσεις, συχνά σε μεγαλύτερη κλίμακα από τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους, ιδίως στον τομέα της απασχόλησης.

Τα διαφυλικά άτομα που μιλούν ανοιχτά για την ταυτότητα του φύλου τους στον χώρο εργασίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα παρενόχλησης από τους συναδέλφους τους και να αναγκαστούν να αλλάξουν εργασία. Η κοινοτική νομοθεσία κατά των διακρίσεων απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τα διαφυλικά άτομα που υφίστανται διακρίσεις μπορούν να προστατευθούν δυνάμει της απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω φύλου, εάν έχουν προβεί σε πλήρη αλλαγή φύλου ή εάν έχουν κινήσει τη σχετική διαδικασία. Εντούτοις, παραμένει ασαφές εάν προστατεύονται και τα υπόλοιπα διαφυλικά άτομα (όσα δηλαδή δεν έχουν προβεί σε χειρουργική επέμβαση ή δεν έχουν κινήσει τη σχετική διαδικασία).

Τα κράτη μέλη ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα:

Σε 12 κράτη μέλη (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λεττονία, Κάτω Χώρες, Αυστρία, Πολωνία, Σλοβακία, Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο), οι διακρίσεις εις βάρος των διαφυλικών ατόμων θεωρούνται ως μορφή διάκρισης λόγω φύλου. Εντούτοις, συνήθως τα διαφυλικά άτομα δεν προστατεύονται ρητώς ως ξεχωριστή κατηγορία. Αντιθέτως, η πρακτική των εθνικών δικαστηρίων είναι να τα συμπεριλαμβάνουν στις διακρίσεις λόγω φύλου.

Σε 11 κράτη μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ελλάδα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία), οι διακρίσεις εις βάρος των διαφυλικών ατόμων δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των διακρίσεων λόγω φύλου ούτε των διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού. Είναι ασαφές εάν τα διαφυλικά άτομα προστατεύονται με κάποιον τρόπο από τις διακρίσεις.

Σε 2 κράτη μέλη (Γερμανία, Ισπανία), οι διακρίσεις εις βάρος των διαφυλικών ατόμων θεωρούνται ως διακρίσεις λόγω γενετήσιου προσανατολισμού. Σε 2 κράτη μέλη προβλέπεται ειδική κατηγορία διακρίσεων: στην Ουγγαρία η «σεξουαλική ταυτότητα», ενώ στη Σουηδία η «διαφυλική ταυτότητα ή έκφραση».

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ο γάμος που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς για τον λάθος λόγο: 80 καλεσμένοι στο νοσοκομείο – Σε σοκ το ζευγάρι

Efi Nika

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika