Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

2 ΦΡΟΥΤΑ μας προστατεύουν απο τον καρκίνο, κράμπες, αιμορροΐδες, καρδιακές παθήσεις , αϋπνία και προλαμβάνουν το μεταβολικό σύνδρομο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

suka kai stafilia diatrofi kai therapia

2 ΦΡΟΥΤΑ μας προστατεύουν απο τον καρκίνο, κράμπες, αιμορροΐδες, καρδιακές παθήσεις , αϋπνία και προλαμβάνουν το μεταβολικό σύνδρομο
Τα σταφύλια είναι από τα πιο καθαριστικά φρούτα, γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Προτιμάμε και τα σταφύλια με κουκούτσια, αφού είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα… τα σύκα από την άλλη είναι πλούσια σε ασβέστιο και δρούν σαν ήπια καθαρτικά και χάρη σε ένα συστατικό που καλείται βλεννίνη βοηθάνε στο να αποβάλλουμε τις τοξίνες και τη βλέννα από τον οργανισμό μας.

 

[quote]Το σταφύλι  και το κουκούτσι του σταφυλιού και τα οφέλη για την υγεία μας[/quote]

 

Τα σταφύλια προλαμβάνουν το μεταβολικό σύνδρομο .Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του σταφυλιού στον οργανισμό όταν υπάρχει παχυσαρκία, ώστε να διαπιστώσουν αν είναι ευεργετικές για την καρδιά, τους νεφρούς, το συκώτι και τον λιπώδη ιστό.
Τα σταφύλια με κουκούτσια μας προστατεύουν απο τον καρκίνο, τις κράμπες, την αϋπνία

Προτιμάμε και τα σταφύλια με κουκούτσια, αφού είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα .. πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σε βιταμίνες και σε οργανικά οξέα (μηλικό οξύ, τρυγικό οξύ). Τα σταφύλια αποτελούν πηγή χαλκού. Ως συστατικό πολλών ενζύμων, ο χαλκός είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης και του κολλαγόνου και συμβάλλει στην προστασία κατά των ελευθέρων ριζών. (τέλεια για τα μαλλιά και το δέρμα μας).

Τα κουκούτσια του σταφυλιού,σύμφωνα με έρευνα ειναι όπλο κατά των καρκινικών κυττάρων .Ουσία που βρίσκεται στα κουκούτσια του σταφυλιού μπορεί να εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα.Τα κουκούτσια του σταφυλιού περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως τη ρεσβερατρόλη, η οποία ασκεί θετική επίδραση στην καρδιά και εμφανίζει αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

stafyli_roga

 

Γι’ αυτό η κατανάλωση χυμού από κουκούτσια σταφυλιού παρουσιάζει προστατευτικό αποτέλεσμα στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του αδένα του μαστού.

Το εκχύλισμα των κουκουτσιών από το σταφύλι εχει θεραπευτική δράση και ενάντια στις αιμορροΐδες, στις κράμπες, στην αϋπνία, στην εμμηνόπαυση και στην οστεοπόρωση. Ωστόσο, επειδή τα κουκούτσια σταφυλιού είναι άπεπτα στο ανθρώπινο στομάχι, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν κατάλληλες τεχνολογίες για την εξαγωγή των πολύτιμων συστατικών από αυτά.

Συστατικό από το εκχύλισμα κουκουτσιών του σταφυλιού μπορεί να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του προστάτη

Συστατικό που βρέθηκε στο εκχύλισμα γιγάρτων (κουκουτσιών) του σταφυλιού είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό του (B2G2) είναι ιδιαίτερα ενεργό εναντίον των καρκινικών κυττάρων. Το προιόν της σύνθεσης δοκιμάστηκε σε καρκινικά κύτταρα προστάτη και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι προκαλεί θανάτωση των καρκινικών κυττάρων χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα .

[quote]Σύκο: ειναι ενα φρούτο με πολλα οφέλη για την υγεία μας[/quote]

Καλοκαιρινό … μας συνοδεύει πάντα στα μπάνια μας και τις διακοπές μας και εκτός από γευστικό είναι και άκρως ωφέλιμο για την υγεία μας – όχι ότι χρειαζόμασταν επιπλέον λόγους για να το… καταβροχθίσουμε.

Τα ΣΎΚΑ Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Β1 και Β2 και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο κ.ά. Μπορείτε να τα καταναλώσετε σκέτα, αλλά και να τα προσθέσετε στο επιδόρπιο ή τη σαλάτα σας για να της δώσετε έξτρα γεύση, αποκομίζοντας ταυτόχρονα όλα τα οφέλη που οι ειδικοί υπόσχονται ότι μας προσφέρει η κατανάλωσή τους.
1. Ρίχνουν την αρτηριακή πίεση

2. Εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα

3. Έχουν βοηθητικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους

4. Προστατεύουν τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού

5. Προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις

6 .Παρουσιάζουν αντιδιαβητική δράση

7. Συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών

8. Βελτιώνουν τη σεξουαλική μας ζωή

9.Ανακουφίζουν τον πονόλαιμο

 

Πώς μπορείτε να τα απολαύσετε τα σύκα ;

– Αναμείξτε τα αποξηραμένα σύκα με μέλι και καρύδια.

– Προσθέστε τα στα σπιτικά σας κέικ και μάφιν στην αποξηραμένη τους μορφή ή ακόμη και στη βρώμη ή τα δημητριακά του πρωινού σας.

– Όταν είναι φρέσκα μπορείτε να τα δοκιμάσετε στη σαλάτα σας.

– Προσθέστε τα σε διάφορα επιδόρπια ή στη φρουτοσαλάτα σας.

– Φτιάξτε μαρμελάδα σύκο με ζάχαρη και χυμό λεμονιού ή ακόμη και γλυκό του κουταλιού σύκο.

 

60482e11e

[quote]Καθαριστικός χυμός Σύκο & Σταφύλι [/quote]

( ”Καθαριστικός χυμός Σύκο & Σταφύλι ” συνταγή απο www.lovecooking.gr)

Τα σταφύλια είναι από τα πιο καθαριστικά φρούτα, γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Προτιμάμε σταφύλια με κουκούτσια, αφού είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα (τέλεια για τα μαλλιά και το δέρμα μας). Τα σύκα από την άλλη είναι πλούσια σε ασβέστιο και δρούν σαν ήπια καθαρτικά και χάρη σε ένα συστατικό που καλείται βλεννίνη βοηθάνε στο να αποβάλλουμε τις τοξίνες και τη βλέννα από τον οργανισμό μας. Η Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη μας προτείνει ένα χυμό (από το βιβλίο του Matthew Kennye – raw food real wold) που συνδυάζει αυτά τα δυο σούπερ καθαριστικά φρούτα του Αυγούστου!

 

Υλικά (Μερίδες: 4-6 ποτήρια)
4 φλ. σταφύλια
1 φλ. σύκα ξεφλουδισμένα
1 φλ. κρύο νερό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγη κανέλλα
λίγο θαλασσινό αλάτι
2 φλ. παγάκια

Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, εκτός από τα παγάκια και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος και τα παγάκια και χτυπάμε πάλι μέχρι να διαλυθούν και αυτά.

 

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιστρέφουν οι ασθενείς που νικούν τον καρκίνο

Efi Nika

Ελιές και ξίδι: Οι «σύμμαχοι» του εντέρου

Efi Nika

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε πριν από το τρέξιμο

Efi Nika