Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

18:37 Πάτρα: Εχουν 5000 ΑμεΑ στο "περίμενε" για μήνες, χωρίς επίδομα ή σύνταξη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 Περισσότερα από 5.000 άτομα με αναπηρίες περιμένουν μήνες στη λίστα αναμονής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας που λειτουργεί στο ΙΚΑ Πάτρας. Ολο αυτό το διάστημα δεν παίρνουν τα..
επιδόματα ή τις συντάξεις που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, καθώς δεν ισχύει το βιβλιάριο υγείας τους.

Ανθρώπινα δράματα εξελίσσονται καθημερινά πίσω από τις κλειστές πόρτες χιλιάδων ανάπηρων συμπολιτών μας, που αναγκάζονται να ζουν υπό αναξιοπρεπείς συνθήκες. «Ελεος» ζητά ανάπηρη συμπολίτισσά μας κι εξηγεί: «Είμαι στην αναμονή για να με καλέσει η επιτροπή 7 μήνες. Οπως βλέπετε, είμαι κινητικά ανάπηρη κι αδυνατώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Ζω μόνη μου και το μόνο οικονομικό έσοδο που έχω είναι το επίδομα αναπηρίας. Ειλικρινά σας μιλάω, εάν δεν είχα δικό μου σπίτι, σήμερα θα ζούσα σε κάποια πλατεία».

Η εν λόγω κυρία, με το επίδομα που εισέπραττε κάλυπτε τις προσωπικές της ανάγκες και παράλληλα πλήρωνε κάποια κυρία για να της ψωνίζει. «Αυτά πλέον τα έχω κόψει, γιατί δεν έχω πώς να τα καλύψω. Με τη βοήθεια των φίλων έχω καταφέρει να έχω ένα πιάτο φαγητό. Υπάρχουν όμως άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν ούτε αυτό, διότι υπάρχει μία αξιοπρέπεια και φροντίζουν να μην γνωστοποιούν το πρόβλημα» μας είπε η ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika