Newsitamea.gr
AMEA news

18:00 <<< 324 χιλιόμετρα διαμαρτυρίας>>>

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με έναν δικό τους πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας για την τραγική οικονομική κατάσταση που ..
βρίσκονται, αποφασίζοντας να περπατήσουν από το Βόλο μέχρι την Αθήνα με σύνθημα «Έλα μαζί μας έστω και για 100 μέτρα». 

Για τον πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 o Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, Κώστας Κόγιας. 

Η πεζοπορία διαμαρτυρίας ξεκίνησε αρχικά με 180 άτομα (άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων), ενώ σκοπός αυτών που τη διοργάνωσαν είναι να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα άτομα γίνεται σε αυτά τα 324 χιλιόμετρα. 

Η… πεζοπορία ξεκίνησε το Σάββατο (16/10) το πρωί από τον Βόλο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από έντεκα ημέρες στις 23 Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί για ακόμη δύο μέρες, αφού την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος και την 13η θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας, θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή, αλλά και την επιθυμία τους να φαντάζονται το αύριο με χαμόγελο. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

«Έχουμε ξεκινήσει από το Βόλο, αλλά δεν είμαστε μαραθωνοδρόμοι, ούτε άνθρωποι που γνωρίζουμε από χιλιομετρικές αποστάσεις για αυτό και έχουμε και απώλειες. Ξεκινήσαμε 180 άτομα αρχικά και νομίζαμε ότι ήταν περίπατος, όμως στον Αλμυρό μείναμε 45 άτομα. Τα χιλιόμετρα βγάζουν φουσκάλες, δεν ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν. Όμως, έχουμε στόχο να έρθουν έστω και συμβολικά όσοι περισσότεροι μπορούν, έστω και για ένα χιλιόμετρο», δήλωσε ο κ. Κόγιας, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: 

«Στην πορεία δεν συμμετέχουν μόνο άνθρωποι από τη μικρομεσαία τάξη, αλλά από όλες, καθώς και νέοι που αγωνιούν για το αύριο. Είναι ένας τρόπος να δείξεις την αγανάκτηση. Έχουμε αποφασίσει όταν φτάσουμε να αφήσουμε το υπόμνημα των πολιτών. Θα φτάσουμε το Σύνταγμα στις 23 Οκτωβρίου και την Τέταρτη θα καταθέσουμε το υπόμνημα και στη συνέχεια θα κάνουμε απεργία πείνας, παρά το ότι είμαστε ταλαιπωρημένοι.

Δεν ζητάμε τίποτα, μόνο να επιστρέψει το γέλιο στα χείλια μας. Ζητάμε ίσα δικαιώματα από την Πολιτεία. Μόλις τελειώσει αυτή η προσπάθεια θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, δεν θέλουμε τίποτα μετά από αυτό. Δεν θέλουμε τίποτα, παρά μόνο τη ζωή των παιδιών μας, να μείνουν εδώ, δεν θέλουμε τα παιδιά μας να φύγουν από κοντά μας. Δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν μόνο άνθρωποι»  www.sport-fm.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea