Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΤΜΟΣ:3.500 κάτοικοι χωρίς γιατρό και 650 παιδιά χωρίς παιδίατρο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

patmos-iatreio-aftodioikisi-

 

ΠΑΤΜΟΣ:3.500 κάτοικοι χωρίς γιατρό και 650 παιδιά χωρίς παιδίατρο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαρίσταται στους κατοίκους της Πάτμου, που τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν στο απόλυτο κενό: Περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών.

Η απειλή της Δημόσιας Υγείας γίνεται ώρα με την ώρα όλο και πιο έντονη, χωρίς να γνωρίζει κανείς κάποιο χρονοδιάγραμμα πλήρωσης του νησιού με το απαραίτητο ιατρικό δυναμικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου προτίθενται να στηρίξουν, τις επόμενες μέρες, με όλες τις δυνάμεις τους κατοίκους της Πάτμου, ώσπου να δοθεί μια επίσημη λύση από το Υπουργείο Υγείας

Στα πλαίσια αυτής της στήριξης, κάνουμε έκκληση σε όλους τους γιατρούς μέλη του ΙΣΑ που έχουν βασικές κλινικές ειδικότητες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (γενικοί γιατροί – παθολόγοι – παιδίατροι), αλλά και σε όποιον άλλο γιατρό μέλος μας το επιθυμεί, όπως προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες τις επόμενες εβδομάδες, ώσπου να διευθετηθεί η τοποθέτηση γιατρού στο νησί.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κάνουμε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Πάτμου και πιστεύουμε ότι η ανταπόκρισή σας, έστω και σε μια ολιγοήμερη μετάβασή σας στο νησί, θα είναι μεγάλης σπουδαιότητας προσφορά στο νησί.

Έχουμε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί άμεση λύση, πριν η γραφειοκρατική ολιγωρία κοστίσει την υγεία και τη ζωή των νησιωτών μας, που δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα ζωής να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει εθελοντικά τις επόμενες μέρες, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο φαξ 210 6994460 ή στα τηλέφωνα 2103839770 εσωτ 211 και 212 ή στο εμαιλ: iatrikossa@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea