Newsitamea.gr
AMEA news

Πόρτο Γερμενό: Ράμπα για πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0

Έγκριση σκοπιµότητας τοποθέτησης διατάξεων πρόσβασηςατόµων ΑΜΕΑ σε παραλίες χωρικής αρµοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συµβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιµότητα τοποθέτησης επτά (7) διατάξεων πρόσβασης ατόµων ΑΜΕΑ σε παραλίες χωρικής αρµοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριµένα στις περιοχές: Πειραιά (θέση Βοτσαλάκια), Ανατολικής Αττικής (∆. Ραφήνας, ∆. Ωρωπού, ∆. Σαρωνικού (2) ), Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στα Κύθηρα (παραλία Καψαλίου) και ∆υτικής Αττικής (Πόρτο Γερµενό) µε ανοιχτό διαγωνισµό πιθανής δαπάνης 210.000,00 ευρώ.

Την τοποθέτηση μιας ακόμη διάταξης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε παραλία της Δυτικής Αττικής αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχου Δυτικής Αττικής  Σταυρούλας Δήμου στην αρμόδια θεματική αντιπεριφερειάρχη.

Πρόκειται για την παραλία του Πόρτο Γερμενό, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής και ιδιαίτερα πολυσύχναστη, όπου οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, ώστε την καλοκαιρινή περίοδο να είναι έτοιμη προς χρήση από τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πρόκειται για την η 3η εγκατάσταση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής μετά από τις αντίστοιχες οι οποίες εγκαταστάθηκαν στις παραλίες του Αλεποχωρίου (2011) και της Κινέττας (2012).

«Αυτό που για πολλούς θεωρείται αυτονόητο, δυστυχώς για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί καθημερινή ανάγκη όπως το δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα είτε για λόγους άσκησης, είτε λόγους αναψυχής. Μέσα στο πλαίσιο των δράσεών μας για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ τοποθετούμε άλλη μια διάταξη πρόσβασης στη θάλασσα αυτή τη φορά στο Πόρτο Γερμενό. Στα σχέδιά μας είναι η τοποθέτηση αντίστοιχης διάταξης και στην παραλία της Ψάθας και ήδη έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου.

http://www.megara.org/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea