Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;

Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;

 

Δεν πρόκειται βέβαια για δάκρυα… συγκίνησης ή λύπης για το επικείμενο γεύμα. Υπάρχει επιστημονική απάντηση στο ερώτημα:  στο κρεμμύδι περιέχονται κάποιες θειούχες ενώσεις και όταν το κόβουμε, οι ενώσεις αυτές απελευθερώνονται στον αέρα και όταν φτάνουν στα μάτια μας δημιουργούν ένα ήπιο οξύ που τα ερεθίζει, προκαλώντας τα δάκρυά μας. Ευτυχώς, οι θειούχες ενώσεις  είναι υδατοδιαλυτές κι έτσι το κλάμα δε διαρκεί περισσότερο από λίγες στιγμές.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα δάκρυα. Μπορούμε να βάλουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό για περίπου μισή ώρα πριν τα κόψουμε: αυτό θα «αφοπλίσει» τις επίμαχες ενώσεις κι έτσι τα μάτια μας θα παραμείνουν στεγνά.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, για περίπου μισή ώρα.  Κάποιοι υποστηρίζουν ότι βρέχοντας το μαχαίρι με νερό και την επιφάνεια κοπής με ξύδι θα γλιτώσουμε τις δακρύβρεχτες μαγειρικές διαδικασίες, ενώ μερικοί φαίνεται να αρκούνται είτε  στο μάσημα μιας τσίχλας, είτε στο πλύσιμο του κρεμμυδιού αμέσως μετά την κοπή του.  Μια δοκιμή θα μας πείσει!

 

 

glikaxamogela.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Efi Nika