Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

11:46 Μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά μας πιο έξυπνα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
                               

Μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά μας εξυπνότερα; Η εξυπνάδα είναι ένα επίκτητο ή ένα εγγενές χαρακτηριστικό;

Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι εμείς οι γονείς είμασε σε θέση
να ενισχύσουμε το μυαλό του παιδιού μας, δίνοντάς του κίνητρο να ασχοληθεί με δραστηριότητες που θα το βοηθήσουν.

 Θηλασμός Είναι χιλιοειπωμένο ότι τα μωρά που θηλάζουν τείνουν να γίνονται εξυπνότερα από εκείνα που δεν θηλάζουν. Δανοί επιστήμονες απέδειξαν οτι ο θηλασμός κάνει εξυπνότερα μωρά. 

 Μουσική Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τα μαθήματα μουσικής ωφελούν το IQ των παιδιών και όσο περισσότερο ασχολούνται με την μουσική, τόσο πιο έξυπνα γίνονται. 
Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσο περισσότερα μαθήματα μουσικής κάνεις μικρός, τόσο καλύτερος μαθητής είσαι στα σχολικά χρόνια και τόσο μεγαλύτερο IQ έχεις ως ενήλικας!

 Αθλητισμός Μελέτες από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν καταδείξει ισχυρή σχέση καλών σχολικών επιδόσεων στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η συμμετοχή σε οργανωμένα αθλήματα εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ενισχύει τη συνεργασία μέσα στην ομάδα και προωθεί τις ηγετικές του ικανότητες. 
Το 81% των γυναικών που κατέχουν θέσεις μεγαλοστελεχών στις ΗΠΑ, έπαιζαν ένα ομαδικό σπορ στα παιδικά τους χρόνια!                                                                 

Βιντεο παιχνίδια Ναι! Μην τα αποφεύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι. 
Η ενασχόληση του παιδιού με βιντεοπαιχνίδια που απαιτούν τη λειτουργία του μυαλού, βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα βοηθάει να σκεφτούν στρατηγικά και να σχεδιάσουν τα πλάνα τους, προωθώντας την ομαδική δουλειά και φυσικά την ατομική δημιουργικότητα.                                       

Παζλ-Σκάκι-Επιτραπέζια γνώσης Και τα τρία αυτά παιχνίδια είναι κατ’ εξοχήν «τροφή» για το μυαλό των παιδιών, καθώς τα βάζουν στη διαδικασία της σκέψης και της επίλυσης προβλημάτων.
 Η απασχόλησή τους με αυτά τα βοηθάει να αναπτύξουν αναλυτική σκέψη, γεγονός που τα βοηθάει εξαιρετικά στην μετέπειτα ζωή τους                                           

Περιέργεια Η περιέργεια δεν σκότωσε τη γάτα μόνο.Είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός έξυπνου παιδιού. Καλλιεργήστε την περιέργεια του παιδιού σας και δώστε του απαντήσεις στα ερωτήματά του. Ρωτήστε τα για το τι κάνουν σχολείο, με τι τους αρέσει να ασχολούνται, ζητήστε να σας αναλύσουν μία κατάσταση και διδάχτε τα να μάθουν να μην δέχονται αγόγγυστα ό,τι τους λένε.

 Βιβλία Τα βιβλία είναι η καλύτερη πηγή γνώσης για ένα παιδί, αλλά και ενας θαυμάσιος τρόπος για να ωριμάσει συναισθηματικά και αν αντιληφθεί βασικά πράγματα για τη ζωή. 
Είναι απαραίτητο να διαβάζετε στο παιδί σας από μικρή ηλικία. Ετσι θα αναπτύξει την αντίληψή του και το λεξιλόγιό του επίσης.


Χριστίνα Αμερικάνου


ΑΠO mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Οι 6 φράσεις που τα παιδιά θέλουν να ακούνε όποια κι αν είναι η ηλικία τους

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika