Newsitamea.gr
ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ ΥΓΕΙΑ

10:06 «Μειώνεται το ποσό για τη μετακίνηση των νεφροπαθών»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται για το 2013 μείωση 82 εκατ. ευρώ στο ποσό για τη μετακίνηση των νεφροπαθών και των αναπήρων, τη στιγμή που για το ίδιο

χρονικό διάστημα οι εφοπλιστές, κάτοχοι του μεγαλύτερου στόλου στον κόσμο, καλούνται να επιβαρυνθούν μόνο με 80 εκατ. ευρώ» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δ. Στρατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ερώτησής του για τα προβλήματα των νεφροπαθών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς αμφισβήτησε το παραπάνω ποσό των περικοπών, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει σκέψη για μεταφορά της ευθύνης για τη μετακίνηση των νεφροπαθών στα κέντρα αιμοκάθαρσης. Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής που να τον μετράμε με ευρώ» κι αναφέρθηκε στην πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των νεφροπαθών που αναγκάζονται να μετακινηθούν από νομό σε νομό λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων για αιμοκάθαρση.
Ο Δ. Στρατούλης υπογράμμισε ακόμη τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εξόδων μετακίνησης στους νεφροπαθείς από τον ΕΟΠΥΥ, καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες κι επισήμανε το ζήτημα των φαρμάκων ανοσοκαταστολής, τα οποία είναι επιτακτικό για λόγους υγείας των ασθενών να μην αντικαθίστανται με γενόσημα.
Ο Μ. Σαλμάς υπογράμμισε ότι τα φάρμακα ανοσοκαταστολής θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση αναγραφής της δραστικής ουσίας και τόνισε ότι στο λίγο χρονικό διάστημα της θητείας της κυβέρνησης «προσπαθήσαμε να κόψουμε το κέρδος από τους παρόχους, κάναμε περικοπές 1 δισ. ευρώ στην φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ».
Κ.Π. 
 http://www.avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος διαχωρίζεται από τη μάζα… είναι τρελός

Efi Nika

7 μύθοι για τον πόνο στην πλάτη – Τι ισχύει τελικά;

Efi Nika

Ποια πνευμονική νόσος αυξάνει 80% τον συνολικό κίνδυνο για καρκίνο

Γιώργος Newsitamea