Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 συμπεριφορές που βλάπτουν την αυτοπεποίθησή μας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συχνά, νομίζουμε πως μόνο οι άνθρωποι που ενεργούν με αρνητικότητα είναι “τοξικοί”, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Όλοι έχουμε συναντήσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο στη ζωή μας που, ενώ ισχυρίζεται ότι θέλει το καλύτερο για εμάς, μόλις πετυχαίνουμε τον στόχο μας μοιάζει να αναστατώνεται! Βρίσκει πάντα τρόπο να μας προσβάλλει και να μειώνει την αυτοπεποίθησή μας – ακόμα κι αν το κάνει ασυνείδητα ή άθελα του. Εάν λοιπόν, συγκεντρώνει κάποια (ή κάποιες) από τις παρακάτω συμπεριφορές, καλύτερα να μένετε μακριά!

Έχουν πάντα κάτι να πουν!

Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν φορέσεις, όπως και να φερθείς, θα βρει πάντα κάτι να σχολιάσει. «Ωραίο το φαγητό, αλλά ήθελε περισσότερο αλάτι.» «Ωραίο το φουστάνι σου, αλλά θα ήταν καλύτερο λίγο πιο μακρύ.» «Καλά του τα είπες, αλλά έπρεπε να ήσουν πιο αυστηρή.» Ένα μόνιμο αλλά που σου τσακίζει την αυτοπεποίθηση χωρίς καν να το καταλαβαίνεις!

10 συμπεριφορές που βλάπτουν την αυτοπεποίθησή μας

Είναι ναρκισσιστές

Μπορεί να μας αγαπάει, να είναι δίπλα μας, να μας στηρίζει σε όλα αλλά στη σχέση μας υπάρχει ένα (μεγάλο) πρόβλημα: μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του! Απολαμβάνει να είναι το κέντρο του κόσμου κι αυτό μας κάνει να νιώθουμε ασήμαντοι και «λίγοι».

Κουτσομπολεύουν

ξέρουμε πολύ καλά πως ο άνθρωπος που κουτσομπολεύει τους πάντες σε εμάς, κατά πάσα βεβαιότητα θα κουτσομπολέψει κι εμάς στους άλλους. Ποιος θέλει έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα του;

Θυματοποιούνται

Η θυματοποίηση είναι μία δύσκολη κατάσταση κυρίως για εκείνον που την βιώνει. Το συναισθηματικό κενό που νιώθει καλύπτεται μόνο με τον ρόλο του θύματος που υιοθετεί και σίγουρα χρειάζεται βοήθεια. Μέχρι τότε, όμως, η συμπεριφορά του, αν δεν την βλέπουμε αποστασιοποιημένα, μπορεί να βλάψει την δική μας συναισθηματική υγεία.

Είναι Drama Queen

Ναι, υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας. Το τόσο το κάνουν τόοοοοσο, θέλουν να τραβούν την προσοχή και να βρίσκουν παρηγοριά στους άλλους. Συνήθως σε τραβάνε στην υποτιθέμενη τραγωδία τους και, θέλοντας και μη, μπαίνεις στη θέση τους για να τους συμπαρασταθείς. Κι αυτό είναι ψυχοφθόρο….

Κρίνουν τα πάντα, ακόμα κι αν δεν έχουν ιδέα!

«Δεν ξέρω βέβαια από τέχνη, αλλά μήπως….;» Η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Μείνετε μακριά!

Θέλουν να έχουν τον έλεγχο σε όλα

Το να μπορείς να συνυπάρξεις με ανθρώπους που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πάντων, είναι μια μεγάλη πρόκληση! Συνήθως παθαίνουν εμμονή με τους κανόνες και θέλουν όλα να γίνονται με τον τρόπο τους. Αν το αποδεχτείς και δεν σε επηρεάζει, απλά χαμογελάς! Εάν, όμως, αδυνατείς να τους διαχειριστείς, καλύτερα να τους αποφύγεις γιατί σε βλάπτουν.

Είναι χειριστικοί

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούμε, άθελά μας, να γίνουμε χειριστικοί, αφού ο συναισθηματικός εκβιασμός πιάνει σχεδόν πάντα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν τον χρησιμοποιούν ασυναίσθητα, αλλά τον έχουν αναγάγει σε επάγγελμα! Έτσι, μας αναγκάζουν με τον πιο ευγενικό τρόπο να κάνουμε αυτό που θέλουν αφήνοντας πίσω τις δικές μας ανάγκες.

Ο κυνισμός είναι η άμυνά τους

Μπορεί να λένε για τους κυνικούς πως είναι ευφυείς και υπερευαίσθητοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ως άμυνα τον κυνισμό, αλλά δεν είναι εύκολο να ζήσεις μαζί τους! Είναι οι άνθρωποι που δύσκολα θα χαρούν με τη χαρά σου, θα θέλουν πάντα να σε προσγειώνουν και, τελικά, θα σε πληγώνουν διαρκώς με τον μηδενισμό τους.

«Τι έχεις;» – «Τίποτα»

Ή αλλιώς, οι πεισματάρηδες και οι ξεροκέφαλοι! Φημολογείται πως η ξεροκεφαλιά είναι γυναικείο ιδίωμα, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου! Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε αγύριστα κεφάλια. Ωστόσο, κάποιοι δεν γίνονται, γεννιούνται! Αυτούς καλό θα είναι να τους κρατάτε σε απόσταση, αφού σας κάνουν να νιώθετε ανήμποροι και ρουφούν την αυτοπεποίθησή σας.

 

 

ΠΗΓΗ: mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 λόγοι που τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία

Efi Nika

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Efi Nika

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika