Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 πράγματα που θα καταλάβουν όσοι είναι απαιτητικοί από τον εαυτό τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Όλοι ξέρουν αυτό το συναίσθημα του να βρίσκεσαι υπό πίεση και αυστηρές προθεσμίες στη δουλειά, στην προσωπική σου ζωή ή ακόμα και τους στόχους που καλείσαι να πετύχεις!

Αλλά για κάποιους από εμάς, η περισσότερη πίεση προέρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πιέζουμε τον εαυτό μας να κατορθώσει περισσότερα πράγματα και η ιδέα της αποτυχίας μας αγχώνει. Λατρεύουμε το συναίσθημα μιας σωστής δουλειάς που φέραμε είς πέρας, αλλά πολύ συχνά «μαλώνουμε» τον εαυτό μας για ασήμαντα πράγματα.

Αν είσαι κι εσύ πολύ σκληρός με τον εαυτό σου, θα καταφέρεις να ταυτιστείς με αυτά τα 10 πράγματα.

1. Δεν μας αρέσει να ζητάμε βοήθεια, αλλά χαιρόμαστε να βοηθάμε όταν κάποιος το χρειάζεται.

Δεν μας αρέσει να ζητάμε βοήθεια γιατί ανησυχούμε πως θα νομίζουν ότι είμαστε ανίκανοι. Πασχίζουμε να είμαστε ικανοί και ανεξάρτητοι, αλλά χαιρόμαστε πολύ όταν κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά μας και ποτέ μα ποτέ δεν θα τους κρίναμε επειδή ζήτησαν βοήθεια.

2. Θέλουμε να ζήσουμε την ζωή στο έπακρον.

Δεν θέλουμε να έχουμε μια μέτρια ζωή, θέλουμε καταπληκτικές, χαρούμενες, επιτυχημένες ζωές. Είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας γιατί χρειάζεται πολύ δουλειά να κατακτήσεις την τελειότητα.

3. Μισούμε την αποτυχία.

Σε κανένα δεν αρέσει αν αποτυγχάνει, αλλά εμείς πραγματικά το μισούμε! Σκεφτόμαστε μονίμως τους στόχους μας και το πώς θα αποφύγουμε την αποτυχία, αυτή η συμπεριφορά έχει και τα οφέλη της. Συχνά καταφέρνουμε να προβλέψουμε λάθη τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν έτσι ώστε να τα αποφύγουμε. Μα όταν κάνουμε κάποιο λάθος, πραγματικά μας καταρρακώνει.

4. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την κριτική που έχουμε δεχτεί.

Αν κάποιος μας προσφέρει εποικοδομητική κριτική, τους ακούμε με προσοχή και θυμόμαστε τα λόγια του για μήνες. Συχνά μπορεί να είναι αρκετά σκληρό, μιας και δε μας αρέσει να ακούμε το οτιδήποτε αρνητικό για τον εαυτό μας, αλλά πάντα στην τελική θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή- οτιδήποτε για να βελτιώσουμε τις δεξιότητες μας.

5. Με τις φιλοφρονήσεις, νιώθουμε περίεργα!

Αν και δουλεύουμε πραγματικά σκληρά, πάντα μας εκπλήσσει όταν κάποιος μας φιλοφρονεί. Συχνά ανησυχούμε ότι είναι απλά καλοί μαζί μας, οπότε θα κοκκινίσουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο μετριόφρονες γίνεται. Είναι πιο σύνηθες για εμάς να πούμε « ξέχνα το, δεν έκανα και κάτι το σπουδαίο!» παρά « Ευχαριστώ!»

6. Λέμε συγγνώμη συχνά.

Αν απογοητεύσουμε κάποιον, απολογούμαστε αμέσως. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει κάποιο λάθος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το λάθος μας. Ακόμη κι αν μας συγχωρέσουν, πασχίζουμε να πιστέψουμε πως το εννοούν, γιατί πολύ απλά περιμένουμε να είναι και οι άλλοι το ίδιο σκληροί μαζί μας όπως είμαστε εμείς με τον εαυτό μας.

7. Εστιάζουμε σε παρελθοντικά λάθη.

Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι σκληροί με τον εαυτό τους θυμούνται πάντα τα λάθη τους επειδή ελπίζουν πως με το να κρατούν τα λάθη στο μυαλό τους θα αποτρέψουν τον εαυτό τους από το να κάνει το ίδιο λάθος και δεύτερη φορά. Κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο, μα εξίσου χρήσιμο- δεν κάνουμε ποτέ το ίδιο λάθος δύο φορές!

8. Ύπεραναλύουμε τα πράγματα.

Όταν φανταζόμαστε ένα σενάριο, πάντα σκεφτόμαστε το οποιοδήποτε πιθανό αποτέλεσμα. Έτσι, συχνά ανησυχούμε για προβλήματα που ίσως και να μη συμβούν ποτέ, αλλά σκεφτόμαστε επίσης το λαμπρό μας μέλλον και όλες τις πιθανότητες που αυτό περιλαμβάνει.

9. Ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας

Λέμε στον εαυτό μας θετικά λόγια, μας προετοιμάζουμε για την μέρα που έρχεται και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε.. Λέμε στον εαυτό μας πως όλα θα πάνε καλά..
Γινόμαστε εμείς, η θετική ενέργεια της ζωής μας!!

10. Δεν είμαστε σκληροί με τους γύρω μας, μόνο με τον εαυτό μας.

Είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας, αλλά μας φαίνεται απεχθές το να φερθούμε με τον ίδιο τρόπο σε κάποιον άλλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να σε κριτικάρουν και δεν θέλουμε να πληγώσουμε ή να αναστατώσουμε κάποιον. Αντί αυτού, προσπαθούμε να είμαστε θετικοί και να τους ενθαρρύνουμε ώστε να νιώθουν χαρούμενοι για τα κατορθώματα τους.

 

Πηγή: www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είστε ψηλοί με κοιλιά; Ο σοβαρότατος κίνδυνος υγείας που απειλεί την υγεία του πεπτικού

Efi Nika

Οφείλουμε να μεγαλώσουμε αγόρια που θα σέβονται και θα εκτιμούν τις γυναίκες

Efi Nika

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea