Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

10 χρήσεις της μπανανόφλουδας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

8 χρήσεις της μπανανόφλουδας

Πολλές έρευνες διεξήχθησαν πρόσφατα και όλες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι οι μπανάνες έχουν πολλά ωφέλη πάνω στην υγεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλλους σκοπούς.

Το ενδιαφέρον θέμα σχετικά μ’αυτό το φρούτο είναι ότι και η φλούδα της μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άρα την επόμενη φορά που θα φάτε μια μπανάνα,μην πετάξετε τη φλούδα αλλά χρησιμοποιήστε την για έναν από τους παρακάτω 10 σκοπούς:

1.Χρησιμοποιήστε την για να ξεφορτωθείτε κρεατοελιές.

Για αυτόν το σκοπό θα χρειαστείτε επίδεσμο και ένα κομμάτι μπανανόφλουδας. Απλώστε τη φλούδα πάνω από την κρεατοελιά και στερεώστε τη με έναν επίδεσμο.Κρατείστε το έτσι όλη νύχτα.Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές συνεχόμενες νύχτες και η κρεατοελιά θα εξαφανιστεί.

2.Χρησιμοποιήστε την να ξεφορτωθείτε ρυτίδες και σπυράκια(ακμή).

Αυτό το κόλπο είναι είναι πολύ ισχυρό και θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε το δέρμα σας με μια μπανανόφλουδα,να περιμένετε μισή ώρα και να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό μετά.

3.Χρησιμοποιήστε την σαν καθαριστικό απορρυπαντικό.

Μπορείτε να καθαρίσετε την επίπλωσή σας,τα ασημικά και τα παππούτσια σας που είναι φτιαγμένα από μαλακά υλικά με τη μπανανόφλουδα και θα γυαλίζουν σαν καινούρια.

4.Χρησιμοποιήστε την να λευκάνετε τα δόντια σας.

Τρίψτε τα δόντια σας με το μέσα μέρος της φλούδας.Κάντε το αυτό καθημερινά για αρκετές εβδομάδες και θα δείτε τα αποτελέσματα.

5.Να απαλύνετε τσιμπήματα εντόμων.

Απλώστε ένα κομμάτι φλούδας πάνω στο τσίμπημα και θα νιώσετε ανακούφιση.

6.Για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Η φλούδα καταπρα’ύ’νει το δέρμα και, αν έχετε προβλήματα με ψωρίαση,τρίψτε με αυτήν το δέρμα σας και περιμένετε 10 λεπτά να αρχίσει να δρά.

7.Αφαιρούν τα κονδυλώματα.

Τυλίξτε ένα κομμάτι μπανανόφλουδας στη διάρκεια της νύχτας στα κονδυλώματα, για περίπου μία εβδομάδα και το κάλιο θα εξαλείψει το ξέσπασμα και θα αποτρέψει την επιστροφή του.

8. Χρησιμοποιήστε το για Μυρμηγκιές

Το εσωτερικό από τη φλούδα της μπανάνας μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να υποχωρήσουν ταχύτερα οι μυρμηγκιές, σύμφωνα με Ινδούς ειδικούς, οι οποίοι συνιστούν να καλύπτεται το εξάνθημα με τη φλούδα της μπανάνας, με το εσωτερικό μέρος της φλούδας να ακουμπά το δέρμα, και να στερεώνεται στο σημείο με ταινία. Όταν η φλούδα μαυρίσει, την πετάτε και την αντικαθιστάτε με ένα νέο κομμάτι.

9. Θρέφουν τα τριαντάφυλλα.

Οι φλούδες της μπανάνας είναι πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο, κάτι που αγαπούν πολύ τα συγκεκριμένα λουλούδια.

10.Χρησιμοποιήστε το σαν υποκατάστατο αναλγητικού(παυσίπονου)

Αν έχετε ερεθισμένο δέρμα,τρίψτε την περιοχή με μια μπανανόφλουδα,περιμένετε 10 με 15 λεπτά και τα συμπτώματα θα εξαφανιστούν.

***Η φλούδα της μπανάνας

Η χρήση της φλούδας της μπανάνας είναι λιγότερη γνωστή αλλά είναι βρώσιμη και στην πραγματικότητα κάνει καλό στην οργανισμό μας.

Άνθρωποι σε χώρες όπως η Ινδία, καταναλώνουν τη φλούδα της μπανάνας και απολαμβάνουν τη διατροφική της αξία εδώ και δεκαετίες, κάτι που φαίνεται παράξενο στη Δύση, λόγω του ότι έχουμε μάθει να ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας αλλά έτσι χάνουμε το μεγαλύτερο ωφέλιμο μέρος τους.

Το κομμάτι αυτό της μπανάνας είναι σκληρό, πικρό και γεμάτο ίνες όμως η φλούδα μπορεί να πολτοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί σε smoothies, να την τηγανίσουμε, να την ψήσουμε και να τη βράσουμε, να την απολαύσουμε ολόκληρη ή να την χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε πάνω της το κρέας, κρατώντας το τρυφερό και μαλακό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 και Β12, αλλά και σε μαγνήσιο και κάλιο, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Επιμέλεια : Μ. Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Efi Nika

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea