Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

10: 56 Ψάχνουν το αντίδοτο σε σπάνιες, κοινές σε ανθρώπους και ζώα, ασθένειες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στα ίδια… θρανία, τουλάχιστον στην Αμερική, έχουν αρχίσει να κάθονται γιατροί και κτηνίατροι με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων για τους τρόπους ίασης σπάνιων ασθενειών τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα. Σύμφωνα με την εφημερίδα …«Νιου Γιορκ Τάιμς», σπάνιες ανωμαλίες που παρατηρούνται στις αρτηρίες και τα αγγεία των ανθρώπων είναι κοινές σε σκύλους. Και για τον λόγο αυτόν ιατροί από το Νοσοκομείο Ρούζβελτ της Νέας Υόρκης έχουν τον τελευταίο καιρό πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Κέντρο Περίθαλψης Ζώων της πόλης, με σκοπό να μελετήσουν σκύλους και να ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους τους κτηνιάτρους.
Πολλοί γιατροί εμφανίζονται απογοητευμένοι με την ακολουθούμενη φιλοσοφία να δοκιμάζονται φάρμακα και θεραπείες σε ποντίκια στο εργαστήριο και στη συνέχεια τα όποια αποτελέσματα να αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καμία αξία όταν έρχεται η στιγμή να δοκιμαστούν στον άνθρωπο. Ετσι πολλοί ερευνητές στρέφουν την προσοχή τους σε ασθένειες που προκαλούνται από φυσικά αίτια σε άλογα, πρόβατα, χοίρους και σκύλους, των οποίων η φυσιολογία και η ανατομία ομοιάζουν με εκείνη των ανθρώπων.
«Τα φάρμακα γιατρεύουν τα ποντίκια αλλά αποτυγχάνουν όταν τα δοκιμάζουμε σε ανθρώπους», λέει ο ανοσολόγος δρ Τζον Οχλφεστ από το Κέντρο για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, ο οποίος από το 2005 συνεργάζεται με την Κτηνιατρική Σχολή του πανεπιστημίου για τη μελέτη εγκεφαλικών καρκίνων σε σκύλους.
Από την πλευρά του, ο χειρουργός αλόγων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Λάρι Γκαλούπο λέει πως στο παρελθόν έχει απευθυνθεί στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου για να ζητήσει συμβουλές και μάλιστα πειραματίζεται με τις τελευταίες ανακαλύψεις στις θεραπείες με βλαστικά κύτταρα για τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει τραυματισμούς στους τένοντες των αλόγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Efi Nika

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

Efi Nika