Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Με 1 μόνο προϋπόθεση το παίρνεις: Έρχονται 300 ευρώ «ζεστά» – Οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Youth Pass: Το ποσό των 300 ευρώ θα λάβουν οι νέοι 18 και 19 ετών μετά την ψήφιση των διατάξεων του οικονομικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη νόμου για το youth pass των 150 ευρώ προβλέπει ότι “προκειμένου να επιτευχθούν η ενθάρρυνση και εισαγωγή των νέων στις πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες, η ενίσχυση του εγχώριου πολιτιστικού και τουριστικού κλάδου.

Kαθώς και η εξοικείωση των νέων με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, παρέχεται οικονομική διευκόλυνση, από το έτος 2023 και επόμενα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 150 ευρώ, κατ’ έτος, σε νέους 18 και 19 ετών, με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο και 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους το 20ο έτος”.

Σύμφωνα με τον νόμο, το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, ή η ανάληψή του.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ), η καταβολή του επιδόματος στους νέους θα γίνεται εφεξής για 2 συνεχόμενα έτη, με τη “φόρτιση” της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με 150 ευρώ κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα συνολικά θα είναι 300 ευρώ.

 

Φέτος, τον Σεπτέμβριο θα λάβουν 150 ευρώ όσοι πέρυσι συμπλήρωσαν τα 18 ή τα 19 τους χρόνια. Του χρόνου, θα λάβουν το επίδομα για δεύτερη φορά οι περυσινοί 18άρηδες και όσοι κλείσουν φέτος τα 18 τους χρόνια.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να κάνουν αίτηση χορήγησης του youth pass οι δικαιούχοι, δεδομένου ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κράτους αν και ο νόμος ορίζει την υποβολή σχετικής αίτησης στο gov.gr.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα των δικαιούχων θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της, μετά την πάροδο των οποίων το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Εναπομείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika