Newsitamea.gr
AMEA news

07:34 Συνεχείς είναι οι διορθώσεις-αναφέρει για μειώσειςκαι για τους αναπήρους.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,του mega…

Συνεχείς είναι οι διορθώσεις και οι παρεμβάσεις στο κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο θα είναι πάνω από 500 σελίδες, σύμφωνα με
πληροφορίες. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ. 


Ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε γύρω στις 11:30 προκειμένου να συμμετάσχει στην ΚΟ της ΝΔ, όμως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν στο υπουργείο έχοντας συνεχείς συσκέψεις και ανταλλαγές απόψεων με τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

 Για το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται όλοι που μετείχαν στη συνάντηση να είπαν ότι είναι ένα παρά πολύ σκληρό μέτρο, καθώς θα “πιάσει” από 1/01/2013 όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με βάση τα όρια ηλικίας και όχι τα έτη δουλειάς. 

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη το 2013 θα πρέπει να δουλέψουν άλλα δύο χρόνια, ενώ άλλοι 50.000 θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της διάταξης το 2014

. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα τέτοιο μέτρο χωρίς μεταβατικό χρονικό διάστημα και χωρίς να έχουν προηγηθεί αναλογιστικές μελέτες, έλεγαν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση. 

 Τελικά, δεν αυξάνονται τα ελάχιστα χρόνια για να κατοχυρώσει κάποιος δικαίωμα σύνταξης, από τα 15 στα 20 χρόνια, καθώς υπήρχε ένα τέτοιο σενάριο. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έκλεισε το πακέτο των μειώσεων στις συντάξεις.

 Οι κλίμακες των περικοπών στις συντάξεις έκλεισαν στο 5%, 10%, 15%. Υπάρχει μικρή πιθανότητα για βελτίωση της διάταξης για τις μειώσεις στα εφάπαξ. 

Πληροφορίρες έλεγαν ότι η διάταξη θα αναφέρει για μειώσεις έως 35%. Αναμένεται να καταργηθούν όλες οι εξαιρέσεις για τις αναπηρικές συντάξεις, δηλαδή όποιες περικοπές ισχύουν για τους υπόλοιπους συνταξιούχους θα ισχύουν και για τους αναπήρους.

 Το όριο των 65 ετών για αντικαταβολή του ΕΚΑΣ θα ισχύσει από το 2014. Στο θέμα των εργασιακών, φαίνεται ότι η τρόικα δέχεται την κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσον αφορά τους μισθούς, αλλά όχι στα θεσμικά.

 Όσον αφορά τις εντάξεις των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει νομικό θέμα με την ένταξη των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, ωστόσο το υπουργείο θα φέρει τη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο. Είναι πολύ πιθανό να προβλέπει κάποιες μεταβατικές περιόδους έτσι ώστε να ετοιμαστούν αναλογιστικές μελέτες. 

 Στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη, αναμένεται να υπάρχουν και κάποιες φορολογικές διατάξεις, όχι όμως για τη φορολογία εισοδήματος, αλλά για τον κώδικα βιβλίων στοιχείων καθώς και κάποιες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης όπως το υγραέριο, τα τσιγάρα και τους αγρότες.
http://www.megatv.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea