Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

02:25 Γενική απεργία και στην Υγεία – στις εφημερίες τα έκτακτα περιστατικά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ. Κλειστά και τα φαρμακεία της Αττικής.Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
(ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι το μνημόνιο και οι πολιτικές του συνθλίβουν τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν το κοινωνικό κράτος, διαλύουν και εμπορευματοποιούν το δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας και μάλιστα σε εποχή, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
Αντίστοιχα, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ ) επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «το δόγμα της εκχώρησης των πάντων για την επόμενη δόση και την παραμονή στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποτρέπεται η χρεοκοπία και η επαπειλούμενη επίσημη πτώχευση, εξαφανίζει τα τελευταία ίχνη κοινωνικού κράτους, οδηγώντας το ΕΣΥ στην πλήρη διάλυση».
Επίσης τονίζεται ότι «η προαναγγελθείσα μείωση του ιατρικού μισθολογίου κατά 18% -και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου- σημαίνει πως οι γιατροί που ζουν από τον μισθό και τις εφημερίες τους οδηγούνται πλέον σε ολοσχερή οικονομική εξόντωση.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν την ψήφιση των εφιαλτικών μέτρων των 20 δισ. που οδηγούν τη χώρα σε κοινωνικό ολοκαύτωμα».
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας πως «οι φαρμακοποιοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, για να μην περάσουν τα μέτρα Τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων της χώρας μας».
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea