Newsitamea.gr
AMEA news

00:54 «Πολύτιμος συνεργάτης ο Ραδιομαραθώνιος»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος αποτελεί ενεργό σύμμαχο και σταθερό συνεργάτη του κράτους στην προσπάθεια για αποτελεσματική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία, δήλωσε χθες το….

απόγευμα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στην Ακρόπολη.

Η κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι η άμεση ικανοποίηση υπαρκτών αναγκών και η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών δικαιολογούν τη διαχρονική δυναμική του θεσμού του Ραδιομαραθωνίου, από τον οποίο επωφελούνται, μέσω του Ιδρύματος, Κέντρα Ημέρας, Ειδικά Σχολεία, Σύνδεσμοι και Οργανώσεις καθώς και οικογένειες.
Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έχει στην προτεραιότητά του θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρίες, στοχεύοντας στη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και τη σταθερή βελτίωσή τους. Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του Υπουργείου είναι να επιτευχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η εξάλειψη των εμποδίων που απομονώνουν από τους άλλους πολίτες τα άτομα με αναπηρίες, προσθέτοντας ότι σύμμαχος είναι το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος, το οποίο εκτός από συλλογή οικονομικής βοήθειας, συνδράμει και στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής και την καταπολέμηση των διακρίσεων και της προκατάληψης.
Η Υπουργός ανέφερε ότι, προς αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο έχει προχωρήσει στη λειτουργία νέας δομής για ανήλικα άτομα που διέμεναν στη Νέα Ελεούσα, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί στην αποϊδρυματοποίηση των εναπομεινάντων ενοίκων της Νέας Ελεούσας και τη μετατροπή του χώρου σε ένα σύγχρονο κέντρο θεραπειών.
Σύμφωνα με την κ. Χαραλάμπους, το κράτος στηρίζει επίσης οικονομικά τη λειτουργία δομών φύλαξης για βρέφη με προβλήματα ακοής και παράλληλα υλοποιεί την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες με την ενσωμάτωση του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου και του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αναπήρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea