Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χωρίς φαρμακεία σήμερα και τη Δευτέρα! Συνεχίζουν ή όχι οι φαρμακοποιοί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newego_large_t_1101_54318700_medium_small

Σε νέο 48ωρο λουκέτο προχωρούν οι φαρμακοποιοί με δεδομένο ότι η τρόικα επιμένει στην προώθηση σκληρών μέτρων για τον κλάδο. 

Συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις που άρχισαν οι φαρμακοποιοί έως ότου κλείσει το θέμα με την τρόικα που επιμένει για άμεσες αλλαγές στον κλάδο και τη διάθεση φαρμάκων.
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προχωρούν σε δύο 24ωρες απεργίες Παρασκευή 14 Μαρτίου και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου.
Ο κλάδος με τα λουκέτα επιχειρεί να ανατρέψει τις προθέσεις της τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους, διάθεση των μη συνταγραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αλλά μεταξύ άλλων και αλλαγή του τρόπου χορήγησης αδειών σε νέα φαρμακεία. Πρόκειται για τη δεύτερη 48ωρη απεργία του κλάδου καθώς ήδη έχει υπάρξει ένα διήμερο λουκέτο.
Στο μεταξύ ο κλάδος επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει διαφωνίες με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων, διαφωνία που εστιάζεται στις απόψεις της τρόικας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι …συμφωνούν και το μόνο πρόσκομμα παραμένουν οι δανειστές μας που επιμένουν σε άμεσες αλλαγές τόσο για τα μη συνταγραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) όσο και για το ποσοστό κέρδους του κλάδου.
Βέβαια Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά εμφανίστηκε με τη δέουσα αυτοπεποίθηση ότι θα πείσει την τρόικα θα αποδεχθεί τις θέσεις του για τη μη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ. Έδειξε επίσης κατανόηση για το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί φοβούνται πως αν εφαρμοσθούν τα μέτρα αρκετοί θα αναγκαστούν να κλείσουν δεδομένου πως τα φαρμακεία αποτελούν συνήθως οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν με έναν εργαζόμενο.
Ανοικτό ωστόσο μένει το θέμα του ωραρίου καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απελευθέρωσής του.
Πάντως οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους μάλλον τηρούν στάση αναμονής έως ότου η τρόικα δείξει και πάλι τις προθέσεις της αλλά και περιμένοντας να διαπιστώσουν εάν θα κάνει αποδεκτές τις προτάσεις Άδωνι κάτι που θα διαφανεί έως την Κυριακή.
Οι φαρμακοποιοί πάντως θα συνεδριάσουν και πάλι για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika