Φράουλα,φρούτο μεγάλης διατροφικής αξίας, ωφέλιμο για την καρδιά, τα μάτια και την αρθρίτιδα.
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr
Η φράουλα από τα πιό νόστιμα φρούτα της άνοιξης έχει διανύσει πολλά βήματα για να καταλήξει να καλλιεργείται από τα δάση σε κήπους και θερμοκήπια και αυτό γιατί, εκτός από νόστιμη, είναι ωφελιμότατη. Πρόκειται για φρούτο που καλλιεργείται στην Ελλάδα από πολύ παλιά. Τιςβρίσκουμε όλο το χρόνο ωστόσο η κορύφωση της παραγωγήςτους είναι από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούλιο. Υπάρχουνπερισσότερες από 600 ποικιλίες φράουλας, κάθε μια από τιςοποίες διαφέρει σε γεύση, μέγεθος και υφή.
Ποσότητα
|
Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (%) | |
Θερμίδες (1 κούπα)
|
43kcal
|
|
Βιταμίνη C
|
81,65mg
|
136,1%
|
Βιταμίνη Κ
|
20,16mcg
|
25,2%
|
Μαγγάνιο
|
0,42mg
|
21,0%
|
Φυτικές Ίνες
|
3,31γρ
|
13,2%
|
Δρουν θεραπευτικά:
- Σε παθήσεις της όρασης όπως η ξηρότητα, η εκφύλισητων οπτικών νεύρων και της ωχράς κηλίδας, δυσκολίαςστη όραση και βοηθάνε στη διατήρηση της σωστήςπίεσης των ματιών.
- Σε ρευματισμούς και αρθρίτιδα.
- Σε παθήσεις της χολής.
- Στην υπέρταση (ευεργετικές επιδράσεις στην ισορροπίατων υγρών του σώματος και στην αρτηριακή πίεση).
- Στην αναιμία.
- Στη δυσκοιλιότητα.
- Σε καρδιαγγειακές παθήσεις (εμποδίζοντας την οξείδωση-καταστροφή της LDL (κακής) χοληστερόλης).
- Σε δυσπεψία.
- Προστατεύει από την οστεοπόρωση.
- Έχει διουρητική και καθαρτική δράση.
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων μορφώνκαρκίνου.
- Καλλυντικές δράσεις
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΓΕΡΘΕΙ ..ΤΕΧΝΗΤΑ