Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Φιλική (;) πόλη για τα ΑμεΑ η Καλαμάτα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140529_165649

Φιλική (;) πόλη για τα ΑμεΑ η Καλαμάτα

 

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ!

Συμμετοχή της Καλαμάτας σε διαγωνισμό για την πρόσβαση των ΑμεΑ

 

Η πόλη της Καλαμάτας και πολύ περισσότερο η Δημοτική της Αρχή, πολλές ιδιωτικές υπηρεσίες και φορείς, αλλά και εμείς οι ίδιοι, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το πώς συμπεριφερόμαστε στα άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλους αυτούς τους συνδημότες που δεν μπορούν να δουν ή να περπατήσουν.

 

Πίσω από ένα μπαστούνι ή πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν προβλήματα που αφορούν στη μετακίνησή τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, την εργοδότησή τους και, τελικά, την ίση παρουσία τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Όλοι οι παραπάνω έχουμε κάνει ελάχιστα πράγματα για να αλλάξουμε την κατάσταση.

 

Σκεφθείτε πόσα δημοτικά ή δημόσια κτήρια είναι προσβάσιμα για τους εν λόγω συνανθρώπους μας. Σκεφθείτε αν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης  (σ.σ. εκτός ίσως από την Αριστομένους και αυτή όχι σε όλο της το μήκος) υπάρχει η δυνατότητα άνετης μετακίνησης στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε δει αυτοκίνητα παρκαρισμένα χωρίς καμία λογική μπροστά από τη ράμπα του πεζοδρομίου που είναι φτιαγμένη για να κινούνται αναπηρικά καροτσάκια.

 

Κι όμως, ο Δήμος Καλαμάτας σκέφτεται να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της πόλης-πρότυπο για την πρόσβαση το 2015! Εκτός και αν μέσα στη χρονιά προλάβει να υλοποιήσει έργα για την προσβασιμότητα των ατόμων με ανάγκες στα δημόσια κτήρια, να φτιάξει κατάλληλα πεζοδρόμια και γενικά ό,τι απαιτείται για συμμετοχή σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες…

 

tharrosnews.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika