Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Το τεστ ματιών των 28 ευρώ που μας ενημερώνει για τον κίνδυνο εγκεφαλικού!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

eye test

Το τεστ ματιών των 28 ευρώ που μας ενημερώνει για τον κίνδυνο εγκεφαλικού!

Ένα απλό οφθαλμολογικό τεστ μπορεί να μας ενημερώσει εάν κινδυνεύουμε από εγκεφαλικό επεισόδιο; Κι όμως έρευνα έδειξε πως το τεστ για την υπερτασική ρετινοπάθεια (HypertensiveRetinopathy) μπορεί να μας βοηθήσει! Σύμφωνα με την Ένωση Εγκεφαλικών(StrokeAssociation),ένα από τα βασικά προβλήματα του εγκεφαλικού είναι πως δε μπορεί κανείς να το  προβλέψει!

Το τεστ αυτό φωτογραφίζει τη ρετίνα, ένα λεπτό και ευαίσθητο στρώμα στο πίσω μέρος του οφθαλμού, το οποίο μπορεί να τραυματιστεί με την υψηλή πίεση του αίματος. Η έρευνα έδειξε πως όσοι υποφέρουν από αυτό τον τραυματισμό, βρίσκονται στην υψηλή ομάδα κίνδυνου για εγκεφαλικό!

Οι ερευνητές συμπέραναν πως όσοι πάσχουν από μια ήπια μορφή ρετινοπάθειας, έχουν 35% πιθανότητα να προσβληθούν από εγκεφαλικό. Ο κίνδυνος ανεβαίνει κατά 137% όταν είναι μέτριας ή υψηλής κατάστασης η υπερτασική ρετινοπάθεια! ¨Η ρετίνα μπορεί να μας προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων του εγκέφαλου¨: τονίζει ο καθηγητής Dr Mohammad Kamran Ikram. Είναι ένα οικονομικό τεστ(20 λίρες, περίπου 28 ευρώ) και χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ή επίπονη διαδικασία για τον ασθενή.

 

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: Dailymail.co.uk

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να αγαπηθείς, πρέπει πρώτα να σε αγαπήσεις

Efi Nika

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 49χρονη βγήκε στο μπαλκόνι και έκανε βουτιά στο κενό από το 5ο όροφο, σοκ στη γειτονιά

Efi Nika

12 αιτίες που εξηγούν τον πόνο στη γάμπα

newsitamea