Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Το μικρόβιο τριχομονάδα ως πιθανή αιτία δημιουργίας του καρκίνου του προστάτη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το μικρόβιο τριχομονάδα ως πιθανή αιτία δημιουργίας του καρκίνου του προστάτη

_74956172_trichomonas_vaginalis_in_a_pap_smear-spl-1

Νέες εξελίξεις στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, μετά από έρευνες που υποδεικνύουν ότι ίσως να οφείλεται σε σεξουαλικό μεταδιδόμενο μικρόβιο. Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψε ότι το μικρόβιο που πιθανόν τον προκαλεί, είναι η τριχομονάδα. Γίνονται περαιτέρω έρευνες πλέον ώστε να αποδειχτεί και να επιβεβαιώσουν εάν ισχύουν τα αποτελέσματα αυτά.

Η τριχομονάδα πιθανολογείται ότι έχει μολύνει περισσότερους από 275 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και επειδή τα συμπτώματα της είναι σχεδόν αμελητέα, είναι δύσκολο να ανιχνευτεί. Οι άντρες ίσως να έχουν φαγούρα, ερεθισμό στα γεννητικά όργανα, κάψιμο κατά τη διάρκειας της ούρησης ή της εκσπερμάτισης. Στις γυναίκες μπορεί να παρατηρηθεί ως φαγούρα ή πόνος στα γεννητικά όργανα, ενόχληση κατά τη διάρκεια ούρησης  με δυσάρεστη μυρωδιά.

Η πρώτη παρόμοια έρευνα έγινε το 2009, όπου βρεθήκαν το ¼ των αντρών να έχουν προσβληθεί από την τριχομονάδα  ενώ είχαν όγκους σε προχωρημένο στάδιο.  Οι έρευνες μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι ίσως η τριχομονάδα να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας καρκίνου του προστάτη όμως χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις, ώστε να ¨κατηγορηθεί¨ εάν όντως προκαλεί την γέννηση και περαιτέρω εξέλιξη του.

Μέχρι τώρα δε γνωρίζουμε την ακριβή του αιτιολογία, παρά μονό ότι αυξάνεται με την ηλικία και κυρίως προσβάλει ανθρώπους άνω των 70. Στη Βρετανία είναι η συνηθέστερη μορφή καρκίνου, με το να έχουν προσβληθεί ένας στους εννέα άντρες!

Πηγή: BBC News

Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika