Newsitamea.gr
AMEA news ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Το Κοριτσάκι με Σύνδρομο Down : Ένα χαμόγελο αρκεί για να κερδίσεις!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Natty-syndromo down

Το Κοριτσάκι με Σύνδρομο Down:Ένα χαμόγελο αρκεί για να κερδίσεις!

Ένα επτάχρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους αισιόδοξους υποψηφίους για να γίνει το κεντρικό πρόσωπο μιας εταιρείας παιδικών ρούχων. Ένα χαμόγελο αρκούσε για να τους πείσει ότι πήραν την σωστή απόφαση.

Γιατί πρέπει τα παιδιά αυτά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά; Γιατί να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα; Γιατί να αποτελούν το διαφορετικό κομμάτι της πραγματικότητάς μας; Και σε ορισμένες περιπτώσεις, γιατί να μην γίνονται αποδεκτά;

Η επιλογή της εταιρείας Sainsbury να χρησιμοποιήσει την Natty Goleniowska στην διαφήμισή της,  αποτέλεσε το πρώτο βήμα για να γίνουν αποδεκτά τα παιδιά αυτά με την συγκεκριμένη ασθένεια.

Η Natty, το επτάχρονο κοριτσάκι που έχει σύνδρομο Down, θα συμμετέχει στην καμπάνια με τίτλο “Back To School”, που θα γίνει κατά κύριο λόγο στο Διαδίκτυο, αλλά και σε περιοδικά, μέσα στο καλοκαίρι.

Η μητέρα του κοριτσιού, πρώην καθηγήτρια και υπεύθυνη της καμπάνιας της ομάδας Down’ s Side Up, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη που επέλεξαν την κόρη της. Όπως είπε, θα δουν ότι είναι απλά ένα όμορφο και χαρούμενο κοριτσάκι, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα.

Στιγμιότυπο από την διαφήμιση της εταιρείας Sainsbury, στην οποία συμμετέχει η Natty, ένα επτάχρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down
Στιγμιότυπο από την διαφήμιση της εταιρείας Sainsbury, στην οποία συμμετέχει η Natty, ένα επτάχρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down

“Σαν μητέρα ανησυχώ, γιατί δεν υπάρχουν πολλές εικόνες με παιδιά όπως η Natty. Ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προς το μπροστά”.

“Για μένα οι πραγματικότητες των παιδιών με σύνδρομο Down σήμερα είναι γεμάτες από ανεξαρτησία, που είναι δυνατή, και τεράστια οφέλη, από τα οποία όλοι μπορούμε να κερδίσουμε, αν δεν αποκλείουμε και αποδεχόμαστε τους διαφορετικούς τρόπους ζωής”.

“Πάνω από όλα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η Natalia (Natty) είναι απλά η κόρη μας. Λατρεύει τα γλυκά και το κολύμπι και συνέχεια ενοχλεί την μικρή της αδελφή”.

Ο James Brown, που εργάζεται στην εταιρεία Sainsbury, είπε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με την Natty και ανυπομονούμε να την δούμε στην καμπάνια “Back To School” τον Αύγουστο”.

Μια εκπρόσωπος από τον Σύλλογο του Συνδρόμου Down δήλωσε: “Φαίνεται να συμβαίνει μία μεγάλη αλλαγή στην στάση που υπάρχει απέναντι στα παιδιά με σύνδρομο Down και αυτό είναι πολύ θετικό. Ο καθένας κοιτώντας της φωτογραφίες της Natty μπορεί να καταλάβει ότι είναι εκπληκτικές”.

"Η Natalia (Natty) είναι απλά η κόρη μας. Λατρεύει τα γλυκά και το κολύμπι και συνέχεια ενοχλεί την μικρή της αδελφή"
“Η Natalia (Natty) είναι απλά η κόρη μας. Λατρεύει τα γλυκά και το κολύμπι και συνέχεια ενοχλεί την μικρή της αδελφή”

“Κατά ένα τρόπο, δεν πρέπει να γίνεται μεγάλο θέμα για όλα αυτά, αφού για τα περισσότερα παιδιά το να βλέπουν ένα άλλο παιδί με σύνδρομο Down στο σχολείο αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς τους. Το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά, όπως η Natty, πλέον συμπεριλαμβάνονται στην διαφήμιση είναι πολύ σημαντικό”.

Πρέπει να αναφερθεί, βέβαια, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού και άλλα καταστήματα στο παρελθόν έχουν εντάξει παιδιά με σύνδρομο Down στις διαφημίσεις τους τον τελευταίο χρόνο. Τα Marks and Spencer είχαν χρησιμοποιήσει τον Seb White στον χριστουγεννιάτικο κατάλογό τους, ενώ η Natty έχει γίνει το μοντέλο και για την JoJo Maman Bebe στο παρελθόν.

Ίσως, αυτό είναι το πρώτο βήμα για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Ίσως, είναι η αρχή για να πάψουν τα παιδιά με σύνδρομο Down να αντιμετωπίζονται σαν κάτι το διαφορετικό. Ίσως, είναι ο τρόπος όλοι να αποδεχθούν ότι είναι μέρος της κοινωνίας μας και όχι μειονότητα.

 

Αρόη Αθανασοπούλου

ΠΗΓΗ:www.pathfinder.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: Το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika