Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Το έμφραγμα αφήνει το σημάδι του στο αίμα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το έμφραγμα αφήνει το "σημάδι" του στο αίμα

Το έμφραγμα αφήνει το σημάδι του στο αίμα!!!

 

Επιστήμονες από το Ερευνητικό Ίδρυμα Scripps, στην Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι ένα χαρακτηριστικό είδος κυττάρων μπορεί να εντοπιστεί στο αίμα των ανθρώπων που έχουν πάθει έμφραγμα, ακόμη και αν αυτοί δεν αντιλήφθηκαν τα συμπτώματα.

H ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 111 εθελοντές, αναζητώντας το αίμα τους ενδοθηλιακά κύτταρα, τα οποία απελευθερώνονται στη διάρκεια ενός εμφράγματος.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Physical Biology», τα ευρήματα από τους 79 εθελοντές που είχαν ιστορικό εμφράγματος συγκρίθηκαν με εκείνα των 25 που ήσαν υγιείς, καθώς και με έξι ακόμα οι οποίοι επρόκειτο να υποβληθούν σε αγγειακή χειρουργική επέμβαση.

«Στόχος της μελέτης μας ήταν να δούμε εάν μπορούν να ανιχνευθούν με αξιοπιστία τα ενδοθηλιακά κύτταρα στους ασθενείς έπειτα από ένα έμφραγμα. Θέλαμε επίσης να διαπιστώσουμε εάν τα επίπεδά τους είναι εμφανώς διαφορετικά από εκείνα που υπάρχουν στους υγιείς ανθρώπους», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Πήτερ Κουν, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κυτταρικής & Μοριακής Βιολογίας του Scripps.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, οι διαφορές είναι τόσο σημαντικές, ώστε πλέον οι ερευνητές εξετάζουν εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα εξέταση για την αναγνώριση ανθρώπων που βρίσκονται στα πρόθυρα ή στα πρώτα στάδια του εμφράγματος.

 

 

πηγή:onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika