Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τεχνητό αυτί δίνει ελπίδες σε όσους χρειάζονται μεταμόσχευση

Τεχνητό αυτί δίνει ελπίδες σε όσους χρειάζονται μεταμόσχευση
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τεχνητό αυτί δίνει ελπίδες σε όσους χρειάζονται μεταμόσχευση

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ δημιούργησαν ένα τεχνητό αυτί που μοιάζει αληθινό, τόσο όσον αφορά την όψη του όσο και την υφή του, δίνοντας έτσι ελπίδες σε όσους χρειάζονται μεταμόσχευση του συγκεκριμένου οργάνου, εξαιτίας τραυματισμών ή εκ γενετής ανατομικών ανωμαλιών (μικρωτία) στα πτερύγια του αυτιού.

Η διαδικασία δημιουργίας του τεχνητού αυτιού ξεκινά με ένα ψηφιακό και τρισδιάστατο σχέδιο του αυτιού του ασθενούς, το οποίο στη συνέχεια γίνεται εκμαγείο μέσα στο οποίο εγχύεται τζελ κολλαγόνου. Το κολλαγόνο αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία αναπτύσσεται ο ιστός του ωτός. Στη συνέχεια, το τεχνητό αυτί εμβαπτίζεται σε θρεπτική καλλιέργεια κυττάρων για μερικές μέρες, προτού εμφυτευτεί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εάν οι υπό εξέλιξη δοκιμές αποδείξουν ότι το τεχνητό αυτί είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, τότε οι εμφυτεύσεις θα μπορέσουν να γίνουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS One».

 

Πηγή: vita.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

70χρονος βρήκε 1.900 ευρώ σε ΑΤΜ , έκανε το λάθος να τα πάρει και το μετάνιωσε πικρά όταν τον είδαν στη κάμερα

Efi Nika

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika