Newsitamea.gr
AMEA news

Τα ΜΜΕ πρέπει να συμβάλουν στην ενσωμάτωση των ΑμεΑ στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο γ.γ. Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλος!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Τα ΜΜΕ πρέπει να συμβάλουν στην ενσωμάτωση των ΑμεΑ στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο γ.γ. Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλος!!!

 

Με σκοπό τη γνωστοποίηση συνεδρίου με θέμα «ΑμεΑ και ΜΜΕ», πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος, στο ειδικό σχολείο Τρίπολης και στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων ΑμεΑ της Αρκαδίας κι αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους των ειδικών σχολείων και συνομίλησε με παιδιά κι εκπαιδευτικούς, ενώ ενημερώθηκε για την εκπαιδευτική διαδικασία των ειδικών σχολείων της Αρκαδίας, από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτη Γκέσουρα και από τους προέδρους των σωματείων ΑμεΑ, για θέματα ένταξης των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι στόχος είναι να γίνουν δράσεις και σε τοπικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, ώστε η ένταξη των ατόμων με αναπηρία να είναι πιο εύκολη και χωρίς προβλήματα. Επιπλέον, αφού εξήρε τη συμβολή των τοπικών ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τον ρόλο τους καθοριστικό για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να γίνουν αποδεκτά και να ενσωματώσουν τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία, υπογράμμισε, ότι τα μέσα ενημέρωσης, εκτός από την κρίση, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να προβάλουν δράσεις και θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κάλεσε τους φορείς να υποβάλουν προτάσεις, για ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο και της νέας προγραμματικής περιόδου.

 

ΑΠΕ – ΑΜΠE

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika