Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Τέλος στη χημειοθεραπεία υπόσχεται να δώσει χάπι για τη λευχαιμία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9870

Τέλος στη χημειοθεραπεία υπόσχεται να δώσει χάπι για τη λευχαιμία

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell στη Ν. Υόρκη δημιούργησαν ένα χάπι που υπόσχεται να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία σαν να είναι μια οποιαδήποτε ασθένεια, βάζοντας τέλος στη χημειοθεραπεία και τις παρενέργειές της, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Weill Cornell.

Το χάπι, που είναι κατάλληλο για ασθενείς με λεμφοκυτταρική λευχαιμία, χορηγείται από το στόμα και περιέχει έναν αναστολέα κινάσης.

Η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 19 ιατρικά κέντρα σε πέντε χώρες, προκειμένου να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα της συνδυαστικής χορήγησης των ουσιών rituximab και idelalisib σε ομάδα ασθενών.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η συνδυαστική θεραπεία καθυστέρησε σημαντικά την επιδείνωση της κατάστασης των ασθενών, καθώς το 93% από αυτούς παρουσίασε σταθερή πορεία για διάστημα έξι μηνών.

Το αντίστοιχο ποσοστό των ασθενών που ακολούθησαν θεραπεία με μόνο μία από τις δύο ουσίες, δεν ξεπέρασε το 46%.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες θεωρούν τα αποτελέσματα πολύ καλά, ωστόσο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το πότε θα είναι διαθέσιμο στους ασθενείς.
Πηγή: onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika

Αρθρίτιδα στα γόνατα: Πώς επηρεάζει τον κίνδυνο το ποδήλατο

Efi Nika