Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σκουλήκι 3 μέτρων ζούσε μέσα της!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

204

Σκουλήκι 3 μέτρων ζούσε μέσα της!!!

Πώς θα αντιδρούσατε αν σας έλεγαν ότι μέσα στο στομάχι σας υπάρχει ένα τεράστιο σκουλήκι; Μια Κινέζα πάντως άκουσε πολύ τρομοκρατημένη τους γιατρούς της να της λένε ότι ανακάλυψαν μέσα στο σώμα της ένα σκουλήκι – ταινία μήκους 3 περίπου μέτρων.

Η γυναίκα, όπως πιστεύουν οι γιατροί, απέκτησε αυτό το σκουλήκι όταν κατανάλωσε μαγειρεμένο κρέας, σε ένα ταξίδι που έκανε φέτος στη Νοτιοανατολική Ασία. Το σκουλήκι βέβαια αφαιρέθηκε από τον οργανισμό της, αλλά όπως λέει η ίδια ακόμη και η σκέψη ότι αυτό ζούσε τόσο καιρό μέσα της,  εξακολουθεί να την κάνει να νιώθει άρρωστη.

Το είδος αυτό του σκουλικιού (τapeworm) φτάνει συχνά τα 3 ως 5 μέτρα μήκος αν και υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνάει τα 12 μέτρα. Είναι οπλισμένο με ισχυρές βεντούζες και αποκρουστικά δόντια, ενώ μπορεί να κατοικήσει άνετα στο φιλόξενο πεπτικό σύστημα των ανθρώπων και των ζώων όπου και μεγαλώνει ταχύτατα. Παρά το μέγεθός του, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο: μπορείτε να το αποφύγετε ψήνοντας καλά την μπριζόλα σας, ενώ τις περισσότερες φορές τα συμπτώματά του περιορίζονται σε εντερικές διαταραχές.

Σκουλήκι 3 μέτρων ζούσε μέσα της

Η γυναίκα είπε μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης: «Είναι αηδιαστικό! Και μόνο η ιδέα σχεδόν με κάνει να έχω τάσεις λιποθυμίας». Η κ. Λι, που είναι 30 ετών και ζει σε μια επαρχία της Κίνας, επισκέφθηκε το γιατρό όταν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και να παρατηρεί ασυνήθιστα υγρά στα κόπρανα της.

Η γυναίκα πιστεύει ότι «κόλλησε» το σκουλήκι μετά την κατανάλωση βοείου κρέατος ενώ βρισκόταν σε διακοπές τον περασμένα Ιανουάριο.  Οι γιατροί την θεράπευσαν με παραδοσιακά κινέζικα φάρμακα και το Μάιο απαλλάχθηκε από το σκουλήκι. Τώρα αναρρώνει και είναι καλά.

Η ταινία είναι ένα παράσιτο που μπορεί να ζήσει στο εντέρου ενός ατόμου. Συνήθως είναι επίπεδη και μοιάζει κορδέλα. Οι άνθρωποι μπορούν να την «κολλήσουν» αγγίζοντας μολυσμένο κρέας και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα τους, με την κατάποση τροφής ή νερού που περιέχει ίχνη μολυσμένων κοπράνων ή με την κατανάλωση μισοψημένων, μολυσμένου κρέατος ή ψαριού.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης από ταινία περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, εμετό, διάρροια, καθώς και απώλεια βάρους και όρεξης.  Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς δεν έχουν συμπτώματα και δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί μέχρι να δουν τμήματα του σκουληκιού στα κόπρανα τους.

Η ταινία του βοείου κρέατος μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με ειδικά χάπια. Ωστόσο, μερικές φορές η μόλυνση με ταινία ορισμένων άλλων μορφών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.  Αυτό συμβαίνει επειδή οι προνύμφες τους μπορούν να εγκατασταθούν σε άλλα μέρη του σώματος. Οι λοιμώξεις που οφείλονται σε ταινία εμφανίζονται πιο συχνά στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να έχετε πάντοτε στο αυτοκίνητό σας

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika