Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Σκορδάς: απελευθερώνουμε τα ΜηΣΥΦΑ ενάντια στις συντεχνίες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σκορδάς: απελευθερώνουμε τα ΜηΣΥΦΑ ενάντια στις συντεχνίες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς μιλώντας την Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο κ. Σκορδάς, τόνισε χαρακτηριστικά «Προχωράμε στην απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ ενάντια στις συντεχνίες που δε θέλουν να ξεβολευτούν»!

Στις προθέσεις της κυβέρνησης ωστόσο, αντιδρούν εντονότατα οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι έχουν καταστήσει σαφές ότι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στο άνοιγμα της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ. Μάλιστα αύριο Τρίτη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, «αγανάκτηση και οργή έχει  προκαλέσει  στους φαρμακοποιούς όλης  της  χώρας η εμμονή  του υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει λύσεις που καταστρέφουν 12000 φαρμακεία και 30.000 οικογένειες που ζουν  γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα ευνοούν και ενισχύουν 4-5 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ .

Αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι κράτος εν κράτει, εάν δικαιούται να αγνοεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον κατ΄ εξοχήν επιστημονικό κρατικό φορέα που είναι ο ΕΟΦ».

Τα έωλα επιχειρήματα για το δήθεν συμφέρον του καταναλωτή, σημειώνει ο ΠΦΣ,  καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται ως Ευαγγέλιο, αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν ζήσει όσοι Έλληνες έτυχε να προμηθευτούν φάρμακα στο εξωτερικό.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea