Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Σε ισχύ οι νέες τιμές για τα φάρμακα των ασφαλισμένων!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Adonis georgiadis

Σε ισχύ οι νέες τιμές για τα φάρμακα των ασφαλισμένων!!!

 

Στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ έχουν αναρτηθεί οι νέες ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το νέο υπολογισμό των ασφαλιστικών τιμών, προσδοκούμε μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων.
Υπενθυμίζεται ότι ασφαλιστική τιμή είναι η τιμή αποζημίωσης του κάθε φαρμάκου που έχει οριστεί από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ασφαλισμένος σήμερα πληρώνει τη διαφορά ασφαλιστικής και λιανικής τιμής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι με υπουργική απόφαση θα δίνεται πλέον η δυνατότητα να πωλούνται τα φάρμακα υψηλού κόστους και από τα φαρμακεία, και να μη χορηγούνται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι όμως που θα γίνει με προϋποθέσεις για να αποφευχθεί η τεχνητή ζήτηση, όπως τόνισε.

Μέχρι τώρα η ασφαλιστική τιμή υπολογιζόταν με βάση τις τιμές του 4 % των φαρμάκων μιας θεραπευτικής κατηγορίας. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού η ασφαλιστική τιμή θα υπολογίζεται από τον μέσο όρο των φαρμάκων που αποτελούν το 20 τοις εκατό των πωλήσεων στην κατηγορία τους.

Στόχος είναι ο ασφαλισμένος να βρίσκει φθηνότερα φάρμακα, και φυσικά γενόσημα με μηδενική συμμετοχή, είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας την πολύ χαμηλή κατανάλωση γενοσήμων που έχει η χώρα μας. «Η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει τον στόχο της κατανάλωσης γενοσήμων απο το 20 τοις εκατό στο 60 τοις εκατό», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στη νέα αναθεωρημένη λίστα περιλαμβάνονται 300 νέα καινοτόμα φάρμακα on patent (ανάμεσά τους 30 – 40 νέες δραστικές ουσίες) τα οποία κυκλοφορούν σε δέκα χώρες της Ευρώπης. Τα 300 νέα αυτά φάρμακα περιλαμβάνονται πλέον στην θετική λίστα, που σημαίνει ότι θα αποζημιώνονται.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea