Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΕΙΑ

Ριζικές αλλαγές στα πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο: Νέος γύρος λουκέτων και συγχωνεύσεων!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

55546

Ριζικές αλλαγές στα πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο: Νέος γύρος λουκέτων και συγχωνεύσεων!!!

Ριζικές αλλαγές όπως όλα δείχνουν θα δεχθούν από τον Σεπτέμβρη τα πανεπιστήμια. Η άτυπη «Αθηνά Νο2» που δεν θα εφαρμοστεί τον επόμενο χρόνο με πολιτική απόφαση αλλά ως συνέπεια όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, προβλέπει συρρίκνωση των πανεπιστημίων της χώρας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων.

Ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα ομολογεί σε συνέντευξή του ότι «πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Κι αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια. Η πρώτη του μήνα θα βρει πολλούς με τα χέρια ψηλά. Ας μην ξεχνάμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κόψει περίπου 1 δισ. από τα ταμεία του το 2016. Και είναι βέβαιο πως δεν θα τα κόψει από τα σχολεία…»

Μάλιστα, η ΑΔΙΠ την περασμένη εβδομάδα με έγγραφό της από όλα τα ανώτατα ιδρύματα να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής τους, δηλαδή να καταγράψουν τμήματα, προσωπικό και φοιτητές. Όπως λέει ο επιστήμονας της ΑΔΙΠ που χειρίζεται την άτυπη “Αθηνά 2” αυτό σημαίνει πως «αναγκαστικά τα ίδια τα ιδρύματα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν θα πρέπει να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων», ενώ ό ίδιος προβλέπει νέα περικοπή των τμημάτων κατά 30% έως το 2016 και συγχωνεύσεις τμημάτων στην περιφέρεια.

star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Ο 11χρονος Έλληνας «Αϊνστάιν» Βασίλης Ντάτης κέρδισε μετάλλιο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το είδαμε κι αυτό σε ορκωμοσία: Φοιτήτρια πήρε το πτυχίο της, έβγαλε λόγο κι ευχαρίστησε την.. Άννα Βίσση – BINTEO

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika