Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙ

Ρενέ: Το ρομπότ που “βλέπει” τον παιδικό αυτισμό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

65456

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, δημιούργησαν τη Ρενέ, ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που έχει τη δυνατότητα να διαγιγνώσκει τον αυτισμό στα παιδιά.

Η Ρενέ, που είναι εξοπλισμένη με κάμερα, μικρόφωνα και ηχεία, ηχογραφεί τη φωνή του παιδιού και το αξιολογεί μέσα από τον τρόπο που κοιτάει και τη συμπεριφορά του προς τους γονείς του.

«Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο διάγνωσης του αυτισμού από το ρομπότ, το οποίο θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση του γιατρού, αλλά και του ρομπότ. Πίσω από το μηχάνημα, βρίσκεται μια ανθρώπινη ομάδα που εξετάζει όλες τις διαταραχές που σχετίζονται με τον αυτισμό.

Έχουν προγραμματίσει να εφαρμόζουν αυτό το πρωτόκολλο σε αυτιστικά παιδιά, αλλά και σε κανονικά παιδιά. Αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι ότι αντιλαμβανόμαστε ποιες είναι οι σωστές συμπεριφορές και να κάνουμε τον αναγκαίο έλεγχο που θα μας επιτρέψει να ξεχωρίζουμε τις δύο ομάδες παιδιών», ανέφερε η Μάγια Τσέπανεκ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ.

Η Ρενέ δίνει απλά, κατηγοριοποιημένα και επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα, που βοηθούν το παιδί να εστιάσει σε ένα μοναδικό, ξεκάθαρο μήνυμα, αποφεύγοντας όλες τις μεταβλητές που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και μπερδεύουν τα αυτιστικά παιδιά.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, σκοπός του «ρομπότ» δεν είναι να αντικαταστήσει τον ειδικό γιατρό, αλλά να τον βοηθήσει να συλλέξει όλα τα αναγκαία δεδομένα, που θα τον κάνουν να αποκωδικοποιήσει τη συμπεριφορά των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς κοιμίζει το μωράκι του πάνω στην κιθάρα του ενώ του τραγουδά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια – Το πρόγραμμα και οι θέσεις ανά σχολή

Efi Nika

Οριακή διαταραχή προσωπικότητας: Η ψυχική νόσος που αγγίζει τους έφηβους

Efi Nika