Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ραπανάκια, Οχι Μόνο Για Την Ορεξη !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

images ραπανακια

Στην φωτογραφία διακρίνονται τα γνωστά μας ραπανάκια, μαζί με άλλα διαφορετικά είδη των, που μπορεί να είναι κόκκινα, άσπρα, μωβ, κίτρινα, ροζ ακόμα και μαύρα στο χρώμα, επίσης μπορεί να διαφέρουν σε σχήμα και σε γεύση.  Υπάρχουν πάνω από 250 διαφορετικών ειδών ραπάνια.

DSC09812 ραπανακια3

Πλούσια σε πηγή ανόργανων θρεπτικών ουσιών και βιταμινων, έχουν αμέτρητες θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.  Οι Herbologists προτιμούν τα ραπάνια σε ποικίλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων   τον κοκίτη, καρκίνο, βήχα, δυσφορία του στομάχου, προβλήματα στο ήπαρ, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, προβλήματα χοληδόχου κύστης, αρθρίτιδα, πέτρες στη χολή, πέτρες στα νεφρά και τα εντερικά παράσιτα.

ραπανακια2Περιέχουν  υψηλές ποσοτητες  καλίου, φολικού οξέος, ασκορβικό οξύ, και υψηλότερες ποσοτητες σε μαγνήσιο, χαλκό, ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, κλπ.

Περιέχουν  λίγες θερμίδες και είναι υγιεινή διατροφή για πολλούς κορυφαίους διατροφολόγους. 


Το μαύρο  ραπανάκι καθώς και τα φύλλα του,  χρησιμοποιούνται ως βοτανική θεραπεία για ίκτερο, διότι προωθεί τη ροή της χολερυθρίνης και της χολής.

Τα ραπανάκια συνήθως τρώγονται ωμά αλλά και με άλλους διαφόρους τρόπους, μαγειρεμένα στον ατμό, ψητά, stir fries, τουρσί, επίσης  χρησιμοποιούνται ως διάφορες γαρνιτούρες.  Το daikon ραπάνι λέγεται ότι είναι το προτιμότερο λαχανικό τουρσί στην Ιαπωνία.

Black ραπανάκι ένα πολύ χρήσιμο φυτό. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, P, όπως βρογχίτιδα, ρινική καταρροή, πονόλαιμος, σαν ραπανάκια είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Χρησιμοποιείται συνήθως χυμό εργοστάσιο αναμιγνύεται με μέλι ή ζάχαρη, καθώς και ενδεχομένως κατόπιν αναμείξεως της ραπανάκι, για κοκτέιλ βιταμινών.

Για να αποκτήσετε το χυμό από το μαύρο ραπανάκι μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους.

Πρώτα απ ‘όλα, η πιο δημοφιλής τρόπος είναι να πάρετε το χυμό, είναι μια μέθοδος στην οποία το πάνω μέρος της ρίζας κόβεται, είναι μια μικρή τρύπα σε αυτό, και να υπάρχει μέλι ή ζάχαρη. Υπό την επιρροή τους την ίδια διαθέτει ραπανάκι χυμό, τα οποία πρέπει να ληφθούν για τη θεραπεία του βήχα, βρογχίτιδα ή κοκίτη, σύμφωνα με μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.

Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε περισσότερο χυμό σε αυτό, ραπανάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, βάλτε σε ένα σμάλτο ή γυάλινο δοχείο και γεμίστε το με μέλι ή ζάχαρη για να κοιμηθεί. Μετά από αυτό ραπανάκι χυμό παραδέχεται, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ό, τι όταν χρησιμοποιούν την πρώτη μέθοδο. Ραπανάκι με μέλι είναι πολύ χρήσιμη και πλούσια σε βιταμίνες, κατάλληλο για τη θεραπεία όχι μόνο βήχα.

Αλλά και πάλι, ο βήχας μπορεί να χρησιμοποιήσει το χυμό ραπανάκι αναμιγνύεται με χυμό καρότου. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 100 ml χυμού μαύρο ραπανάκι και καρότο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Πίνετε αυτό το μείγμα σε μια κουταλιά της σούπας κάθε ώρα. Ένα μείγμα από ένα ποτήρι χυμό από μαύρο ραπανάκι, καρότα, τα τεύτλα, προστίθεται εκ νέου ένα ποτήρι μέλι και ένα λίτρο βότκα, εγχύεται μία εβδομάδα, δίνει τη δυνατότητα να πάρει μια πολύ χρήσιμη έγχυση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Έχει διαπιστωθεί ότι οι ραπανάκι διουρητικές ιδιότητες και choleretic, έτσι είναι η χρήση του οιδήματος και πέτρες στα νεφρά.

Όταν οι πέτρες της χοληδόχου κύστης παράλληλα με τη βασική θεραπεία του κατανάλωση του φρέσκου χυμού από ραπανάκι με βασιλικό πολτό, 2-3 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Για την επίτευξη των choleretic επίδραση της μαύρης ραπανάκι χυμό πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα για 20-30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας, 20 ημέρες, ένα διάλειμμα για μια εβδομάδα, τότε ο εκ νέου διορισμός.

Προτείνετε επιμορφωτικά μαθήματα για την ενίσχυση της χρήσης άλλων βοτάνων choleretic (immortelle, μέντα, χαμομήλι, θηρανθεμίς, φικαρία, μαντζουράνα, βαλσαμόχορτο).   Ραπανάκι μειώνει τους πόνους των νεφρών και «διαλυθεί” πέτρες στα νεφρά και την άμμο. Fiber βοηθά στην έκκριση ραπανάκι της υπερβολικής χοληστερόλης, η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης.

Τριμμένο ραπανάκι που χρησιμοποιούνται για το άλεσμα των ρευματισμών και αρθριτικών πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονή των μυών, ριζίτιδας και νευρίτιδα, που εναλλάσσονται με τριμμένου δηλητήριο της μέλισσας (apizatronom). Θεραπεία ραπανάκι ραπανάκι για ρευματισμούςΓια το τρίψιμο σε ρευματισμούς, ένα μείγμα από 1 / 2 φλιτζάνι χυμό, 1 φλιτζάνι μέλι, 1 / 2 φλιτζάνι βότκα και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.   Για τη θεραπεία της αναιμίας ραπανάκι χρησιμοποιείται στο μίγμα με τα τεύτλα και τα καρότα σε ίσες ποσότητες.

Ένα μείγμα που παρασκευάζεται ως εξής: οι ρίζες των φυτών αυτών τρίβονται σε ένα τρίφτη, συμπίεση χυμό από αυτούς, ρίξτε το σε ένα σκούρο μπουκάλι, τα οποία επικαλύπτονται με τα τεστ, αλλά ότι υπήρχε μια τρύπα, προσθέστε κουταλάκι του γλυκού 1 / 2 του γύρη και βάλτε στο φούρνο για 3 ώρες για λαχτάρα. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές ημερησίως πριν από τα γεύματα.   Ραπανάκι χυμό χρησιμοποιείται για καταρροή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, βρογχίτιδα, κοκκύτη και ως αποχρεμπτικό.

Χρησιμοποιήστε το χυμό από ραπανάκι αναμιγνύεται με το μέλι στο μισό, τα νεφρά και πέτρες της χοληδόχου κύστης, καθώς και σε αθηροσκλήρωση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο: ρίζα Pierce, αλλά όχι προς τα κάτω, γεμάτο με μέλι, καλύπτουν φέτες ραπανάκι και να θέσει στη φωτιά για 4 ώρες, στη συνέχεια, χύνεται το υγρό και το χυμό επούλωσης λάβει 2-3 κουταλιές της σούπας σε μια ώρα, ενώ τα παιδιά δίνουν 1 κουταλάκι του γλυκού ένα κουτάλι.

Χυμοί και τριμμένο ραπάνι έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες, την προώθηση της επούλωσης των πληγών και πυώδη έλκη. Σπόροι του ραπανάκι, σφυροκόπησε σε λίγο νερό, έχει επίσης αντιμικροβιακή δράση.   Ραπανάκι αντενδείκνυται σε πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα, εντεροκολίτιδα, και καρδιακές παθήσεις.  Καλή τύχη!

Βήχας ραπανάκι

Δείτε για ραπανάκια, ψάξτε για ένα μεγαλύτερο, κάνει βαθιά τρύπα και γεμίστε το με μέλι ή ζάχαρη. Μετά από μια τρύπα του χρόνου που γεμίζουν με το χυμό του ραπανάκι. Δώστε του το ετοιμάζω 4-6 ώρες, και η θεραπεία είναι έτοιμο. Πάρτε το βήχα στο παιδί σας ένα κουταλάκι του γλυκού, ένα κουτάλι σούπας για τους ενήλικες αρκετές φορές την ημέρα. Κόψτε σε μικρά φρούτα 6,8 ραπανάκια σε μικρές λεπτές φέτες, πασπαλίστε το καθένα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε για μισή ημέρα.

Όταν το ραπανάκι χυμό με τη ζάχαρη για να γίνει μια κουταλιά της σούπας κάθε ώρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να θεραπεύσετε το χειρότερο βήχα και σχετικά γρήγορα. Ραπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια, βάλτε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στο φούρνο για 2 h. Η προκύπτουσα χυμό αποστράγγισης και φέτες ραπανάκι ρίξει. Πάρτε ραπανάκι χυμό με 2 κουταλάκια του βήχα 3-4 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Ραπανάκι βήχα καρότο χυμόχυμό ραπανάκι αναμιγνύεται με χυμό καρότο και το γάλα ή το μέλι ποτό (1:1), ρίξτε μια κουταλιά έξι φορές την ημέρα. Με ένα κρύο, ξηρό βήχα και του κοκκύτη σύκα καταναλώνεται με γάλα 4-5 κομμάτια zaparivayut σε ένα ποτήρι γάλα, τότε το τρόχισμα. Πάρτε 0,5 φλιτζάνι 2-4 φορές την ημέρα με τη μορφή θερμότητας … Από τη μυθολογία, ο Απόλλωνας, ο οποίος είπε: ραπανάκι αξίζει όσο ο χρυσός, όπως ζυγίζεται cama.

Από τους σπόρους του ραπανάκι στην Αρχαία Αίγυπτο, το πετρέλαιο που παράγεται από τις ρίζες και το έτοιμο φαγητό. Οι Έλληνες γνώριζαν αρκετές ποικιλίες ραπάνια και σκέφτηκε ότι είναι καλύτερα να φάει πριν από το δείπνο, επειδή βοηθά στην πέψη … Ραπανάκι χυμό ανακατεμένο με μέλι (1:1) – ένα καλό προληπτικό μέτρο κατά το σχηματισμό των χολόλιθων και των νεφρών, για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης. Αρχίστε να το πάρει με 0,5 κουταλιές της σούπας και να προσαρμόζεται η δόση σε 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Drink για 10 ημέρες … Καθολική θεραπεία για το βήχα είναι eggnog. Eggnog (κρόκοι αυγών, χτυπημένα με τη ζάχαρη και ρούμι), βοηθά σε μεγάλο βαθμό τον βήχα, αν είναι με άδειο στομάχι …

dwt.ntroi.info

humanisticecology.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika