Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πόσο μικρόβια κρύβει η πετσέτα του μπάνιου σας;

Πόσο μικρόβια κρύβει η πετσέτα του μπάνιου σας;
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόσο μικρόβια κρύβει η πετσέτα του μπάνιου σας;

Ίσως η πετσέτα του μπάνιου σας να μην είναι τοσό καθαρή όσο εσείς νομίζετε…

Είναι αργά το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα, και είστε σχεδόν έτοιμοι για ύπνο. Πριν πέσετε για ύπνο όμως πλένετε το πρόσωπό σας για να απομακρύνετε τα μικρόβια, τη λιπαρότητα που συσσωρεύθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μακιγιάζ σας. Αφού το καθαρίσατε καλά το επόμενο βήμα σας είναι να το σκουπίσετε με την πετσέτα του μπάνιου και κοιμάστε ήσυχοι ότι έχετε απομακρύνει και το τελευταίο μικρόβιο από το πρόσωπό σας. Νομίζετε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά; Μάλλον όχι, αν η ίδια η πετσέτα σας δεν είναι απολύτως καθαρή. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να μεταφέρετε  στο πρόσωπό σας και πάλι μικρόβια.

Συνήθως η πετσέτα του μπάνιου είναι εκτεθειμένη στη σκόνη, τη ζέστη και την υγρασία που δημιουργούν πρόσφορο περιβάλλον για να αναπτυχθούν μύκητες και μικρόβια.

Αν λοιπόν παραμελείτε να καθαρίζετε την πετσέτα σας σε τακτική βάση μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα (πηγή: Mayo Clinic).  Θα πρέπει τακτικά να πλένετε και να στεγνώνετε καλά τις πετσέτες του μπάνιου.

Εάν δεν θεωρείτε ότι είναι αρκετό το νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καθαριστικό με χλώριο το οποίο είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των μικροβίων και της μούχλας, αλλά μπορεί να καταστρέψει ή να ξεβάψει τις πετσέτες σας.

Προτιμήστε να αγοράζετε για το λόγο αυτό λευκές πετσέτες τις οποίες θα αντικαθιστάτε συχνά.  Απλώνετε τις πετσέτες του μπάνιου κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε ώστε να στεγνώνουν καλά.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο χαρτομάντιλο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, ιδιαίτερα αν έχετε ακμή. Στην περίπτωση αυτή επειδή είναι πιο εύκολο να μολυνθεί το πρόσωπό σας, πολλοί δερματολόγοι συνιστούν το χαρτί αντί της πετσέτας.

Καλό είναι να μην μοιράζεστε την πετσέτα σας με άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς σας,  καθώς εκτός από την πετσέτα μπορεί να ανταλλάσσετε και μικρόβια.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Τι πρέπει να έχετε πάντοτε στο αυτοκίνητό σας

Efi Nika