Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πως θεραπεύεται η προστατίτιδα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

prostati

Πως θεραπεύεται η προστατίτιδα;

Συχνά ο προστάτης διογνώνεται από φλεγμονές, οι οποίες ονομάζονται προστατίτιδες. Οι προστατίτιδες μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες, από εφήβους μέχρι άνδρες της τρίτης ηλικίας. Μια από τις πιο συχνές φλεγμονές του προστάτη είναι η χρόνια προστατίτιδα. Υπολογίζεται μάλιστα οτι περίπου 35% των ανδρών άνω των 50 ετών έχουν χρόνια προστατίτιδα. Απο την άλλη, η οξεία προστατίτιδα είναι σχετικά σπάνια και συνοδεύεται από υψηλό πυρετό με ρίγος και έντονα συμπτώματα (δυσουρία, νυκτουρία, πυουρία, αιματουρία και άλγος στην περιοχή του περινέου).

Η αντιμετώπιση της προστατίτιδας γίνεται με χρήση αντιβιοτικών. Εάν δεν θεραπευτεί πλήρως, τότε μεταπίπτει σε χρόνια φλεγμονή που χαρακτηρίζεται από ενοχλήματα στην ούρηση, πόνο στο περίνεο και στην υπερηβική περιοχή και μερικές φορές πόνο στην εκσπερμάτιση.

Όπως σημειώνει ο χειρούργος ουρολόγος Ιωάννης Γκιάλας, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, η διαπίστωση του υπεύθυνου μικροβίου γίνεται με εξέταση του προστατικού υγρού μετά από μάλαξη του προστάτη, αν και μερικές φορές μπορεί να γίνει με καλλιέργεια σπέρματος, που όμως δεν είναι το ίδιο αξιόπιστη. Η αντιμετώπιση της χρόνιας προστατίτιδας γίνεται με μακροχρόνια χορήγηση αντιβιοτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιάλα, υπάρχουν και περιπτώσεις χρόνιας προστατίτιδας, όπου δεν διαπιστώνεται μικρόβιο στο προστατικό υγρό, παρά μόνο πυοσφαίρια. Αυτές είναι και οι δυσκολότερες περιπτώσεις για θεραπεία, καθώς μέχρι και σήμερα ακόμη οι ουρολόγοι δεν έχουν κατανοήσει την ακριβή αιτία που την προκαλεί. Αν και η φλεγμονή έχει ενοχοποιηθεί ως μηχανισμός ανάπτυξης της υπερπλασίας και του καρκίνου του προστάτη, δεν υπάρχουν επί του παρόντος ισχυρά επιστημονικά δεδομένα που να στηρίζουν αυτή τη συσχέτιση.

 

www.capitalhealth.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika

Η βόλτα με τον σκύλο σου βλάπτει την υγεία σας – Δείτε πώς

newsitamea

Είστε ψηλοί με κοιλιά; Ο σοβαρότατος κίνδυνος υγείας που απειλεί την υγεία του πεπτικού

Efi Nika