Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

Πως έσωσε τη ζωή της η 21 ετών μαζορέτα που έπασχε από νευρική ανορεξία!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1409581956256_wps_11_PIC_FROM_CATERS_NEWS_AGEN

Πως έσωσε τη ζωή της η 21 ετών μαζορέτα που έπασχε από νευρική ανορεξία!-ΦΩΤΟ

Η νευρική ανορεξία και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου, είναι πλέον γνωστές στους περισσότερους. Αυτό που είναι πάντα δύσκολο είναι το άτομο που πάσχει από ανορεξία να μπορέσει να επανέλθει σε μια φυσιολογική ζωή. Η Λυν Λανγκ, το κατάφερε, όταν στα 15 της διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία και έφτασε σήμερα στα 21 της να ζει και να χαίρει άκρας υγείας!

Τι είναι αυτό που την έσωσε; Το ότι ήταν μαζορέτα! Μπορεί για τα ελληνικά δεδομένα να ακούγεται περίεργο, όμως στο εξωτερικό οι μαζορέτες γνωρίζουν ακόμα μεγάλη δόξα και το cheerleading όπως λέγεται, είναι μεγάλη υπόθεση για μια έφηβη! Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά τα γεγονότα. Μετά τη διάγνωση της(με την προτροπή της γιαγιάς της, που πρώτη κατάλαβε ότι κάτι δε πάει καλά), βρέθηκε να ζυγίζει λιγότερο από 32 κιλά!

1409582426250_Image_galleryImage_PIC_FROM_CATERS_NEWS_AGEN

Το 2012 νοσηλεύτηκε λόγω χαμηλών καρδιακών παλμών και οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι η καρδία της θα σταματήσει, εάν δε πάρει βάρος και αν δεν αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες. Κατάλαβε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της όταν στο νοσοκομείο μέτρησαν τους παλμούς της: μόλις 32 ανά λεπτό! « Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κάτι είναι στραβό παρά μόνο όταν μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο, τότε ήξερα πλέον ότι είναι σοβαρό!» δηλώνει η νεαρή Λυν.

Η 65χρονη γιαγιά της Ελίζαμπεθ, λέει πως: οι γιατροί αγνόησαν τις ανησυχίες των γονέων της, όταν όμως η ίδια πρόσεξε την άσχημη κατάσταση της εγγονής της, επικοινώνησε με το σχολικό σύμβουλο και όλα πήραν το δρόμο τους για μια σειρά εξετάσεων. Η Λυν αναγκάστηκε να σταματήσει από τις μαζορέτες και από κάθε ανάλογη δραστηριότητα, βρέθηκε κλεισμένη στο σπίτι, δυστυχισμένη και εξαντλημένη.

1409581956259_wps_12_PIC_FROM_CATERS_NEWS_AGEN

Κάπου εκεί στο δωμάτιο της, η σκέψη ότι δε θα επιβιώσει και πως δε θα είναι πότε ξανά μαζορέτα της έδωσε τη δύναμη που χρειάζονταν! Πάλεψε με την ασθένεια της και βγήκε νικήτρια σήμερα! « Το να σκεφτώ πως δε θα είμαι μαζορέτα ποτέ ξανά, ήταν η πιο άσχημη ιδέα, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πόσο μου έλειπε. Τώρα που είμαι καλά, βλέπω πόσο το διασκέδαζα και είναι ο λόγος που δε θέλω να γυρίσω πίσω.»

1409582525229_wps_29_PIC_FROM_CATERS_NEWS_AGEN

Σήμερα ζυγίζει πάνω από 50 κιλά, τις έχει επιτραπεί να έχει και πάλι αθλητικές δραστηριότητες, και έχει επικεντρωθεί στα θετικά στοιχεία της ζωής που τη βοηθούν να έχει μια υγιή ζωή!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika