Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι!!!

 

Yλικά συνταγής

1 κιλό σταφύλι

1/2 κιλό ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμός από μισό λεμόνι

250 γραμμάρια αμύγδαλα

 

Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε καλά το σταφύλι, στραγγίξτε το.

Βάλτε το σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου για επτά λεπτά..

Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό.

Ξαφρίστε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό να δέσει.

Ετοιμάστε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: απλώστε τα σε ένα ταψάκι και ψήστε τα για 10΄ στους 200οCμέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και αφήστε τα να βράσουν για ένα λεπτό.

Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Γιατί να φάτε σταφύλια;

Εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, κάνουν καλό στην υγεία. Περιέχουν  κάλιο, βιταµίνες Α, Β και αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και  συμβάλουν στην πρόληψη χρονίων νοσημάτων. Το μυστικό τους ακούει στο όνομα ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα τους και αποτελεί το «διασημότερο» συστατικό του σταφυλιού και προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς.
Yλικά συνταγής

1 κιλό σταφύλι

1/2 κιλό ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμός από μισό λεμόνι

250 γραμμάρια αμύγδαλα

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε καλά το σταφύλι, στραγγίξτε το.

Βάλτε το σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου για επτά λεπτά..

Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό.

Ξαφρίστε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό να δέσει.

Ετοιμάστε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: απλώστε τα σε ένα ταψάκι και ψήστε τα για 10΄ στους 200οCμέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και αφήστε τα να βράσουν για ένα λεπτό.

Γιατί να φάτε σταφύλια;

Εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, κάνουν καλό στην υγεία. Περιέχουν  κάλιο, βιταµίνες Α, Β και αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και  συμβάλουν στην πρόληψη χρονίων νοσημάτων. Το μυστικό τους ακούει στο όνομα ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα τους και αποτελεί το «διασημότερο» συστατικό του σταφυλιού και προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς.
ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Οι ερευνητές του Johns Hopkins απαντούν

Efi Nika

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Efi Nika

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται

Efi Nika