Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Οταν το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο!

Οταν το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οταν το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο!

Μπορεί να γνωρίζαμε ότι η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος και το κάπνισμα σε καρκίνο του πνεύμονα, αποδεικνύεται όμως ότι και το αλκοόλ μπορεί να αποτελεί την αιτία περισσότερων καρκίνων.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό Περιοδικό Δημόσιας Υγείας αναδεικνύει το αλκοόλ ως την κύρια αιτία για το 3,5% των θανάτων από καρκίνο. Τα είδη των καρκίνων που αναλύθηκαν ήταν στον οισοφάγο, το ήπαρ, το στήθος, το λάρυγγα, το φάρυγγα, το στόμα και στο έντερο.

Η ενδελεχής έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 15% όλων των θανάτων από καρκίνο του στήθους μπορεί να συνδέονται με το αλκοόλ. Στους άνδρες, η πρόσληψη αλκοόλ φαίνεται να συνδέεται περισσότερο με τον καρκίνο του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου και του στόματος. Οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίστηκαν με το αλκοόλ αφορούσαν ανθρώπους που κατανάλωναν πάνω από 3 ποτά την ημέρα, ωστόσο, το ένα τρίτο από αυτούς τους θανάτους πιθανόν να αφορά και ανθρώπους που κατανάλωναν λιγότερο από 1,5 ποτό την ημέρα.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι επηρεάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες. Επίσης, λειτουργεί ως διαλυτικό που επιτρέπει στα χημικά του τσιγάρου να εισέλθουν στην πεπτική οδό.

Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, όπως το κόκκινο κρασί, ωφελεί την υγεία.

Οι συντάκτες της παρούσας έρευνας, όμως, τονίζουν πως το αλκοόλ προκαλεί 10 φορές περισσότερους θανάτους απ’ ό,τι προλαμβάνει.

enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea