Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι πρωινοί τύποι είναι πιο ανήθικοι, καταρρίπτετε ο μύθος για τους ξενύχτηδες και την άστατη ζωή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ethics

Οι πρωινοί τύποι είναι πιο ανήθικοι, καταρρίπτεται ο μύθος για τους ξενύχτηδες και την άστατη ζωή!

Αυτή και αν είναι ανατροπή. Εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που λόγω εργασίας ή συνηθείας, ξενυχτούν, κατηγορούνταν ότι κάνουν και πιο άστατο και έκλυτο βίο. Ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν ή να είναι πιο επιρρεπείς σε κακές συνήθειες. Η νέα έρευνα με το όνομα: Η ηθική του κορυδαλλού και της κουκουβάγιας (The Morality of Larks and Owls), ανακάλυψε ότι υπάρχει ένας περίεργος σύνδεσμος μεταξύ ηθικών επιλογών και του βιολογικού μας ρολογιού.

Η έρευνα εξέτασε 200 άτομα, βάζοντας τους να λύσουν τεστ και παιχνίδια, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτό που πραγματικά εξετάζονταν ήταν η ειλικρίνεια τους! Ανάμεσα λοιπόν στις ηθικές επιλογές και το χρονότυπο που έχει ο καθένας, οι πρωινοί τύποι(βλέπε κορυδαλλός, το πρωινό πουλί) είχαν σωστή συμπεριφορά το πρωί, ενώ οι κουκουβάγιες(βραδινοί τύποι) ήταν ειλικρινής κυρίως τα βράδια.

Lark and owl

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η εμπλοκή του χώρου και της φύσης εργασίας για τη κάθε κατηγορία. Οι ηθικές και ειλικρινής αποφάσεις, παίρνονταν και από τις 2 πλευρές, μόνο όταν το τεστ γίνονταν σε παρόμοιο/βολικό χρόνο με αυτό της εργασίας τους! Αντίθετα όταν τους άλλαζαν ωράρια ήταν πολύ πιο εύκολο να απατήσουν ή να κλέψουν στο τεστ(μάλιστα σε κάποια τεστ υπήρχε και το έπαθλο των 10 ευρώ). Η επιρρέπεια μάλιστα των πρωινών τύπων ήταν εντυπωσιακή.

Η έρευνα καταλήγει πως τα ευρήματα της είναι ανατρεπτικά για τους ξενύχτηδες, καθώς σπάει το στερεότυπο ότι οι βραδινοί τύποι έχουν μια πιο έντονη προδιάθεση για απατή κάθε μορφής.

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika