Newsitamea.gr
AMEA news

Νεφροπαθείς: «Παίζουν τις ζωές μας κορώνα γράμματα!»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

 

 

 

Νεφροπαθείς Παίζουν τις ζωές μας κορώνα γράμματα!

Αφημένοι στο έλεος του Θεού καταγγέλλουν ότι βρίσκονται οι νεφροπαθείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στα δημόσια νοσοκομεία. Οπως τονίζουν, τα φίλτρα που προμηθεύονται πλέον οι μονάδες αιμοκάθαρσης δεν έχουν καμία προδιαγραφή, με συνέπεια να κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή! Ζητούν από το υπουργείο Υγείας να σταματήσει να παίζει με τις ζωές τους και να λάβει αμέσως μέτρα.

«Οι ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση με διαφορετικά φίλτρα σχεδόν σε κάθε συνεδρία, αλλάζοντας θεραπευτική αγωγή. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή από αλλεργικό σοκ ή από υποβάθμιση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων, όπως πτώση της αρτηριακής πίεσης και ουραιμικό στρες από μη καλή κάθαρση», ανέφερε στο «www.agelioforos.gr», ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Χρήστος Καραγκιόζης.

Την ώρα που, όπως λένε, ακόμη και οι… μαξιλαροθήκες έχουν προδιαγραφές, οι εκπρόσωποι των νεφροπαθών τονίζουν αγανακτισμένοι ότι το υπουργείο, με περίεργες και πονηρές διαδικασίες, ανοίγει την πόρτα για την εισαγωγή φίλτρων από τριτοκοσμικές χώρες. Πρόκειται, όπως προσθέτουν, για φίλτρα αιμοκάθαρσης αμφιβόλου ποιότητας, με πλαστές ή χωρίς προδιαγραφές και χωρίς καμιά δυνατότητα ελέγχου.

«Η ηγεσία του υπουργείου, μέσω της επιτροπής προμηθειών υγείας, αντιμετωπίζει πλέον τα φίλτρα τεχνητού νεφρού, που είναι η κλωστή που κρατάει τους νεφροπαθείς στη ζωή, ως μανταλάκια και μαξιλαροθήκες. Αναιρεί το καθήκον επιλογής του φίλτρου αιμοκάθαρσης από τους θεράποντες ιατρούς, όπως προτάσσει η ιατρική πρακτική διεθνώς και δίνει το δικαίωμα στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, μέσω μηνιαίων τηλεφωνικών μειοδοτικών διαγωνισμών, να προμηθεύονται φίλτρα τεχνητού νεφρού χωρίς καμία προδιαγραφή!», υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «για μια ακόμη φορά η ηγεσία του υπουργείου ενδιαφέρεται για την μιντιακή της εικόνα που θα εξασφαλίσει το χάιδεμα του πρωθυπουργού, του Τόμσεν και θα παρατείνει την παραμονή τους στην καρέκλα της πολιτικής και προσωπικής επιβίωσης, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες των έργων τους. Μάλλον τους συμφέρει να εξοντώσουν τους νεφροπαθείς για να ευημερήσουν οι αριθμοί τους. Άλλωστε αυτοί και οι οικογένειες τους δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουν φίλτρα από το Πακιστάν».

www.agelioforos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea