Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Νέο χάπι μειώνει αποτελεσματικά τον πόνο του έρπητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

erpis-ponos

Νέο χάπι μειώνει αποτελεσματικά τον πόνο του έρπητα

Ένα νέο φάρμακο που μειώνει τον πόνο που προκαλείται από τον έρπητα δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία και συγκεκριμένα από το Imperial College του Λονδίνου.

Το φάρμακο ονομάζεται προς το παρόν EMA401 και λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από εκείνον που δρουν τα συνήθη παυσίπονα, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειώνει επίσης τον χρόνιο νευρικό πόνο που προκαλεί ο διαβήτης, ο HIV, τα νευρικά τραύματα και η χημειοθεραπεία.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, οι πρώτες δοκιμές του φαρμάκου πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 183 ασθενών ηλικίας από 22 έως 89 ετών και έδειξαν ότι η χρήση του περιορίζει τον πόνο τουλάχιστον κατά 30%. Οι ασθενείς προέρχονταν από έξι χώρες και έπασχαν από μεθερπητική νευραλγία για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet, έπειτα από θεραπεία διάρκειας περίπου ενός μήνα με τη χορήγηση δύο χαπιών τη μέρα, η μείωση του πόνου είναι αισθητή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Andrew Rice, τα συμβατικά παυσίπονα δεν βοηθούν τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιους νευροπαθητικούς πόνους, ενώ οι περισσότερες θεραπείες που υπάρχουν σήμερα στη διάθεση των γιατρών παρουσιάζουν μάλλον μέτρια αποτελεσματικότητα, η οποία περιορίζεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των παρενεργειών.

Για τον λόγο αυτόν, ο ίδιος τονίζει την ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης του έρπητα, που θα παρέχουν στους ασθενείς μια ουσιαστική λύση.

Εξάλλου, έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από έναν μήνα έδειξε πως η κατάσταση αυτή αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου και κυρίως όταν η εμφάνιση του έρπητα γίνεται μετά την ηλικία των 40 ετών.

naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika