Newsitamea.gr
ΔΙΑΒΗΤΗ ΥΓΕΙΑ

Νέα αυτοκόλλητα… προλαμβάνουν το διαβητικό πόδι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

patches_b2

Νέα αυτοκόλλητα… προλαμβάνουν το διαβητικό πόδι

Οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να ελεγχθούν για οποιαδήποτε νευρική βλάβη, χρησιμοποιώντας κάποια αυτοκόλλητα στο σπίτι τους, τα οποία ανιχνεύουν τον ιδρώτα .

Τα νέα αυτά αυτοκόλλητα αλλάζουν χρώμα από μπλε σε ροζ όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νεύρα του διαβητικού, ενώ δεν αλλάζουν χρώμα ότι ο ασθενής πάσχει από νευροπάθεια.

Η Διαβητική νευροπάθεια είναι μια συχνή επιπλοκή του διαβήτη η οποία επηρεάζει τα άκρα και εκτιμάται ότι «χτυπά» το 50% όλων των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη .Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο και μούδιασμα , αλλά ο κύριος κίνδυνος είναι ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να αισθανθούν τα ελαφρά τραύματα , τα οποία μπορεί να μπορεί να δημιουργήσουν έλκη με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένη λοίμωξη η οποία μπορεί να οδηγήσει στον ακρωτηριασμό ή σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και σε θάνατο.

Ανιχνεύοντας την κατάσταση σε πρώιμο στάδιο , όπως ο έλεγχος των ποδιών καθημερινά για σημάδια βλάβης, θα μπορούσε να προλάβει μια μόλυνση στην περιοχή.

Τα νέα αυτά πατς, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα πόδια – είναι μια πολύ απλά μέθοδος εξέτασης και μπορεί να γίνει από τον καθένα στο σπίτι. Η βλάβη των νεύρων οδηγεί όχι μόνο σε απώλεια των αισθήσεων , αλλά και σε μια κακή λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων, το οποίο οδηγεί σε ασυνήθιστα ξηρό δέρμα στα πόδια . Το συγκολλητικό επίθεμα περιέχει μπλε άλας άνυδρου χλωριούχου κοβαλτίου II , το οποίο αντιδρά αλλάζοντας χρώμα από μπλε σε ροζ όταν εκτίθεται σε νερό .

Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης σε περίπου 3.000 ανθρώπους έδειξε ότι τα αυτοκόλλητα αυτά είναι 86% ακριβή και είναι ήδη διαθέσιμα στη Μ. Βρετανία.

 

 

www.news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea