Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

phasma_eyaggelismos002-thumb-large

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία!!!

 

Μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν  από τα δημόσια νοσοκομεία, το οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Με αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους, γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Επίσης,  κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην απεργία και το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Ζητούν, επίσης, να στελεχωθούν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ.

Επιπλέον δεν υποχωρούν εάν δεν χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν ένα σύστημα Υγείας που θα καλύπτει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις ανάγκες υγείας όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας.

Από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοινώθηκε ότι – εκτός από τη συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης – προγραμματίζονται κι άλλες κινητοποιήσεις.

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των οδηγών στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για συντονισμό της δράσης.

Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Για τις 28 Απριλίου, προγραμματίζεται νέα 24ωρη πανυγειονομική απεργία σε συνδιοργάνωση με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.
Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την αξιολόγηση «μαϊμού».

Συγκεντρώνουν ενυπόγραφα τα νέα φύλλα αξιολόγησης από τους εργαζόμενους πριν την συμπλήρωση, με πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και τα παραδίδουν στις διοικήσεις και το υπουργείο Υγείας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea