Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο το νέο (;) SARS

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο το νέο (;) SARS
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο το νέο (;) SARS

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο το νέο (;) SARS

Προειδοποιητικό σήμα έξεδωσε το Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), για τον επικίνδυνο κορονοϊό που εμφανίστηκε πριν μερικούς μήνες και ήδη έχει προκαλέσει το θάνατο 8 ανθρώπων, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Μέση Ανατολή και την Αραβία. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι, τελικά, πρόκειται για ιό που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και πολύ λιγότερο θεωρείται ανθρωποζωονόσος.

Το CDC επισημαίνει ότι πρόκειται για κορονοϊό που ομοιάζει με εκείνον του SARS, πιθανολογώντας όμως ότι ο αρχικός ξενιστής τους είναι ένα είδος νυχτερίδας που ενδημεί στη Μέση Ανατολή.

Τα περισσότερα κρούσματα και θάνατοι έχουν αναφερθεί στη Βρετανία και τη Σαουδική Αραβία. Αν και δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά στις ΗΠΑ, εντούτοις οι αμερικανικές αρχές συνέστησαν οι γιατροί να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ασθενείς με αναπνευστική λοίμωξη, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αραβική χερσόνησο και γειτονικές χώρες. Τα ύποπτα συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά οξείας λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, δηλαδή πυρετός, βήχας και ρηχή αναπνοή.

 

Λεωνίδας Καλλιδώνης
https://www.healthpress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika