Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Μήπως είστε έγκυος και δεν το ξέρετε; Τα 10 βασικά συμπτώματα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

MediaAssets (1)

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές γυναίκες είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και δεν το γνωρίζουν, είτε γιατί δεν το περιμένουν, είτε γιατί δεν έχουν κανένα χαρακτηριστικό σημάδι.

Τα 10 πιο συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, τα οποία όμως δεν εμφανίζονται όλα μαζί, ούτε είναι ίδια σε όλες τις γυναίκες, είναι τα εξής:

1. Ευαισθησία και πρήξιμο στο στήθος, λόγω της απότομης αύξησης των ορμονών. Η ευαισθησία είναι παρόμοια με την ευαισθησία του στήθους στη διάρκεια της έμμηνου ρύσης.

2. Ανεξήγητη και έντονη κούραση. Ότι και να κάνετε, νιώθετε εξάντληση, ειδικά το πρώτο τρίμηνο της κύησης.

3. Υπνηλία. Πιθανόν η απότομη αύξηση της προγεστερόνης οφείλεται για το γεγονός ότι θέλετε να κοιμηθείτε από τις 9 το βράδυ.

4. Αιμορραγία «εμφύτευσης». Συχνά, μπορεί να εμφανιστεί μικρή ποσότητα αίματος που συμπίπτει τις ημέρες που θα έπρεπε να έρθει η περίοδος. Αυτή η αιμορραγία οφείλεται συήθως στο γονιμοποιημένο ωάριο το οποίο προσπαθεί να εμφυτευτεί στα τοιχώματα της μήτρας, τα οποία είναι πλούσια σε αιμοφόρα αγγεία. Η αιμορραγία εμφανίζεται με τη μορφή μικρών κόκκινων ή καφέ- κόκκινων κηλίδων και διαρκεί μία μέρα ή το πολύ δύο. Αν συνυπάρχει και ασυνήθιστος πόνος, η γυναικα θα πρέπει να επικοινωνήσει με γιατρό, γιατί ο πόνος μπορεί να είναι σημάδι εξωμήτριας κύησης.

5. Ναυτία και εμετός. Τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, που χαρακτηρίζουν το πρώτο τρίμηνο της κύησης, στις περισσότερες γυναίκες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα υποχωρούν όταν ξεκινάει το δεύτερο τρίμηνο, αλλά σε κάποιες γυναίκες επιμένουν, ειδικά οι εμετοί.

6. Απέχθεια σε μυρωδιές. Η αυξημένη ευαισθησία της όσφρησης σε κάποιες μυρωδιές, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εμετό. Το σύμπτωμα αυτό πιθανόν να οφείλεται στη ραγδαία αύξηση των οιστρογόνων.

7. Κοιλιακός μετεωρισμός. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν έντονο αίσθημα μετεωρισμού. Και γι αυτό το λόγο, μπορεί τα ρούχα σας να μην εφαρμόζουν όπως πριν, παρά το γεγονός ότι ακόμα η μήτρα είναι μικρή και δεν έχει αρχίσει να μεγαλώνει.

8. Συχνουρία. Η συχνοουρία, είναι σύμπτωμα όλης της περιόδου της εγκυμοσύνης και οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της κύησης αυξάνεται απότομα η ποσότητα του αίματος και άλλων σωματικών υγρών, κι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ροής από τα νεφρά προς την ουροδόχο κύστη σας.

9. Απουσία περιόδου. Το πρώτο και βασικό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Εάν συνήθως δεν έχετε διαταραχές στην περίοδο και ξαφνικά υπάρχει σημαντική καθυστέρηση θα πρέπει να υποψιαστείτε και να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης,. Εάν, ο κύκλος σας δεν είναι σταθερός ή εάν δεν κρατάτε ημερολόγιο με τις περιόδους, τότε, τα υπόλοιπα συμπτώματα θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν.

10. Υψηλή θερμοκρασία. Η λίγο αυξημένη θερμοκρασία του σώματος για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, είναι ένδειξη εγκυμοσύνης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika