Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λάρισα : Διαμαρτυρία για διανομή δωρεάν τροφίμων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λάρισα Διαμαρτυρία για διανομή δωρεάν τροφίμων

Την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία της σχετικά με τα όσα ορίζονται στην ΚΥΑ (ΦΕΚ 414 Β΄/ 22-02-2013) των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησης τους, του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους της Ευρωπαϊκής ένωσης, εκφράζει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας. Αυτό επεσήμανε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Ράλλης Τσιουλάκης, που τόνισε ότι σε ένα περιβάλλον έντονης οικονομικής δυσπραγίας, μέσα στο οποίο τα άτομα με αναπηρία πιέζονται σε τέτοιο βαθμό, ‘ώστε η καθημερινότητα τους να αγγίζει τα όρια του τραγικού, τα τρόφιμα τα οποία διανέμονται δωρεάν από τα συγκεκριμένα Υπουργεία να αυξηθούν σε ποσότητα και να καλύψουν περισσότερους δικαιούχους, ώστε να καλυφθούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους, που κατά τεκμήριο αποτελούν μια ευπαθή ομάδα που πιέζεται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, τουναντίον βλέπουμε την αύξηση των εισοδηματικών ορίων που περιορίζει δραστικά τον αριθμό των δικαιούχων.


Επίσης, ο κ. Τσιολάκης υποστήριξε ότι βασική αρχή του αναπηρικού κινήματος αποτελεί η καταπολέμηση κάθε φιλανθρωπίστικης αντίληψης και εμπέδωση του ατόμου με αναπηρία ως υποκειμένου δικαιωμάτων και όχι ως αντικειμένου οίκτου και ελέους. Ό όρος φιλανθρωπία δεν συνάδει με το αναπηρικό κίνημα. Η Ομοσπονδία ζητάει την απάλειψη του όρου φιλανθρωπία, έτσι ώστε να μην αποκλειστούν από το πρόγραμμα ενδιαφερόμενοι φορείς υλοποίησης του αναπηρικού κινήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, εξαιρούνται περισσότερα από 500 άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλία.

 

http://www.ert.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

newsitamea

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας