Newsitamea.gr
AMEA news

Κλείνει Θεραπευτήριο που εξυπηρετεί Άτομα με αναπηρία και Ηλικιωμένους!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

therapeftirio glifada

 

Κλείνει Θεραπευτήριο που εξυπηρετεί Άτομα με αναπηρία και Ηλικιωμένους!

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ..Π.Π.Α ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ» 

Εδώ και ένα χρόνο περίπου υπάρχει μεθόδευση για τη διάλυση της Μονάδας Γλυφάδας του Κ.Κ.Π.Π.Α. αρχόμενης από την Αμερικάνικη Βάση, όπου άρον – άρον έγινε η μετακίνηση των υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει σχέδιο για τη μετακόμιση του εξοπλισμού των εργαστηρίων, της Φυσικοθεραπείας και των κλιματιστικών, τα οποία μένουν εκτεθειμένα με κίνδυνο να κλαπούν ή να καταστραφούν και να ζημιωθεί το Δημόσιο με πολλές χιλιάδες ευρώ. Επισημαίνουμε ότι αντιστοίχως εκτεθειμένο – ακόμα και στο πάτωμα – έχει παραμείνει μέρος του αρχείου με προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία, με όποιον κίνδυνο αυτό συνεπάγεται. Απορίας άξιο είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για όλα  αυτά παρά την έκφραση των ανησυχιών μας.

 

Στην συνέχεια τέθηκε θέμα νέας μετακίνησης της Μονάδας. Εμείς έχουμε διατυπώσει την πεποίθησή μας, πως υπάρχει η δυνατότητα και ο τρόπος να παραμείνει η Μονάδα στο κτίριο της  Γλυφάδας – όπου επιτελέσαμε και επιτελούμε σημαντικό έργο για την κοινωνία, τόσο στον τομέα της Αποκατάστασης λόγω της έλλειψης κλινών σε όλη την Αττική και του υψηλού κόστους στα ιδιωτικά κέντρα, όσο και στην περίθαλψη των Χρονίως Πασχόντων, ανάγκη η οποία αυξήθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης – δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη Μονάδα αποφέρει και έσοδα στον ενιαίο Φορέα.

 

Αν παρόλα αυτά δεν βρεθεί τρόπος να παραμείνουμε ανησυχούμε ότι η επικείμενη μετεγκατάσταση της Μονάδας στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας θα γίνει με την ίδια βιασύνη και προχειρότητα που επιδείχθηκε στο παρελθόν.

 

Δίκαιοι είναι οι  φόβοι και ανησυχίες μας διότι ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η μετακίνηση μας θα γίνει αυτούσια (ασθενείς – προσωπικό), αυτοδιοίκητη, σε ανεξάρτητο κτίριο που θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για ΑμεΑ και ηλικιωμένους (δομικές, εργονομικές, ασφαλείας, πρόσβασης, προσπέλασης, τηλεπικοινωνιών κ.λ.π.) άλλα αναγράφονταν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ήρθε στα χέρια μας. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει. Αναμένουμε ακόμα συγκεκριμένες πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Εμείς διατηρούμε τις ανησυχίες μας αναλογιζόμενοι τα πεπραγμένα του παρελθόντος και θα τις διατηρούμε μέχρι να δούμε την Τεχνική Έκθεση και διορθωμένη την εν λόγω απόφαση –όπως είχατε δεσμευτεί – ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση της Μονάδας για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες της αποκατάστασης και περίθαλψης χρονίως πασχόντων στα Νότια Προάστια.

 

Είμαστε διαθέσιμοι για συνεργασία και αναμένουμε τις αποφάσεις σας άμεσα. Σε κάθε όμως περίπτωση διαμηνύουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια αντίθετη με το δίκαιο αίτημά μας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας θα μας βρει απέναντι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika