Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.

1. Η Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίαςανθρώπων στη Θεσσαλονίκη παρέδωσε στο τμήμα Βορείου Ελλάδος τηςΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. μεγάλο αριθμό φαρμάκων που κατάσχεσε σε έλεγχο πουδιενήργησε σε αυτοκίνητο και οικία στη Θεσσαλονίκη.
Τα εν λόγω φάρμακα είναι υψηλού κόστους, εξωσωματικής γονιμοποίησης, φάρμακα διαφόρων κατηγοριώνορισμένα εκ των οποίων ανήκαν σε κατηγορίες φαρμάκων που κατά καιρούς έχειαπαγορευτεί η εξαγωγή τους από τον ΕΟΦ. Η πλειοψηφία των φαρμάκωνεξωσωματικής γονιμοποίησης είναι αλλοδαπής προέλευσης (Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία Ελβετία, Βουλγαρία). Η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. θα εξετάσει με βάση τουςκωδικούς των στελεχών των εμβαλαγίων που έχουν αποκολλημένες ταινίες γνησιότητας αν αυτά έχουν γραφτεί σε ασφαλισμένους και έχουν χρεωθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Υποδ/νση ΑντιμετώπισηςΟργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, από τουςκύριους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είναι ιατρός που είχε ερευνηθεί από τηνΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. για παράλληλες εξαγωγές στην περιοχή της Αθήνας τοπροηγούμενο διάστημα, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου τουΕ.Ο.Π.Υ.Υ. στις 20-3-2013. Η Υπηρεσία έχει καλέσει ήδη τον ιατρό σε παροχήεξηγήσεων και βρίσκεται στο στάδιο της επιβολής ποινών.

2. Επιπλέον, η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. με τη συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε. πραγματοποίησε έλεγχο σε φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη και σε χώρο εκτός τουφαρμακείου που λειτουργούσε ως αποθήκη του.

Στο χώρο αυτό βρέθηκαν 685 εμβαλάγια φαρμάκων χωρίς ταινίες γνησιότητας και 1550 ταινίες γνησιότηταςαποκολλημένες από τα εμβαλάγια τους.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας και τη σύνταξη της έκθεσης ελέγχου απότους επιθεωρητές θα επιβληθούν και οι αντίστοιχες κυρώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea